Hästen-centern: "Skönt att det har släppt"

Anton Johansson hoppas att vändningen har kommit för Vita Hästen. "Om det klickar skulle vi kunna gå långt", säger den 20-årige centern.

Norrköpings kommun 5 november 2019 18:35

Vita Hästen fick åtta dagar matchfritt innan allsvenskan brakar loss igen. Björklöven borta på måndag följs av ytterligare två bortamatcher.

– Det är skönt med ett uppehåll så vi kan snacka igenom det som har hänt i början av säsongen. På fredag ska vi ha en heldag här i hallen och gå igenom lite mer. Framför allt boxplay och spelet som helhet, säger Anton Johansson efter tisdagsträningen.

Ska ni träna på straffar också?

– Det kanske behövs, haha. Vi brukar göra det en gång i veckan i alla fall.

Annars har Vita Hästen praktiserat det i skarpt läge de senaste veckorna. De fem senaste matcherna har gått till straffar och efter tre raka förluster blev det slutligen vinst mot både Karlskoga och AIK.

– Fem raka, det har jag aldrig varit med om. Skönt att visa att vi kan vinna på straffar också. Kokman har gjort det riktigt bra också och har hållit tätt.

 

Möjligen att de två senaste tvåpoängarna kan peka ut någon slags riktning för framtiden. Vita Hästen har svajat en del och ligger just nu nia i den jämna tabellen.

– Vi vill absolut komma bland de åtta bästa och jag tycker vi har fått ihop spelet bra nu på slutet. Det är bara att fortsätta med det och försöka få lite mer trepoängare, säger Anton.

Ni började bra men sen kom en svacka.

– Ja. Det var väldigt bra men sen tror jag allihopa blev lite osäkra på spelet. Sen när vi inte fick in pucken blev det lite i huvudet också. Men nu är det skönt att det har släppt och att vi har fått in lite mål också.

Vilken potential tycker du finns i laget, om ni skulle få fram allt?

– Om vi gör allt enligt vår game plan, då skulle vi kunna gå långt. Vi har ett bra lag.

 

20-årige Anton Johansson kom till Vita Hästen när det inte fanns plats i Oskarshamns lag som gick upp till SHL. Han har 51 ungdomslandskamper på meritlistan och har hyllats av tränaren Tony Zabel. Kumlasonen, som också har hunnit med nio SHL-matcher med Örebro, är en hårt arbetande tvåvägscenter som har kommit snabbt in i sin nya miljö.

– Jag trivs jättebra här, både i staden och själva hockeylaget. Jag blev jätteglad när de hörde av sig och det känns som ett bra val för mig att komma hit och försöka utveckla mitt spel. Jag vill vara både offensiv och defensiv men tycker att jag inte riktigt har fått till det offensivt än. Jag vill vara stabil och inte släppa in något bakåt i alla fall, säger Anton Johansson.

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!
Johny Daagh

Ämnen du kan följa
Läs mer!
Fotboll

Här är IFK:s exakta speldagar i sommar

Fotboll

Mitov Nilsson om fiaskostarten: "Helt sjukt"

Fotboll

IFK:s stjärntrio tävlar om fint pris – skriver historia

Norrköping

Bekräftat: Esmeraldas mamma kan dömas till fängelse

Norrköping

Föräldern hotade kasta ut personalen från balkongen

Visa fler