"Första halvlek var inte godkänt någonstans"

Alexander Fransson hade svårt att sortera in 4–4 borta mot Sundsvall. "Jag vet inte om man ska vara glad eller besviken", sa han.

Sundsvalls kommun 5 oktober 2019 17:11

Det var kanske inte en propagandatillställning för försvarsspel som visades upp på NP3 Arena. För vilken målfest det blev, även om matchen såg halvdöd ut efter 45 minuter.

Då hade IFK Norrköping haft det mesta av bollinnehavet men skapat noll heta lägen medan Sundsvall, anfört av Peter Wilson, kontrade in tre raka bakom Isak Pettersson.

IFK lyfte sig rejält efter paus och vilken match det blev. Efter 70 minuter hade gästerna kommit ikapp efter mål av Alexander Fransson, Christoffer Nyman och Sead Haksabanovic.

Då vaknade Sundsvall igen, tog ledningen på nytt efter en slarvpassning av Andreas Blomqvist.

Men IFK hittade ny luft och fick in 4–4 tack vare Rasmus Lauritsens skalle.

Mot slutet gick båda lagen för segern och frågan var om inte Sundsvall var allra närmast med flera hundraprocentiga dubbelchanser i slutminuterna.

Men det blev delad pott alltså. En viktig poäng för Sundsvall i bottenstriden men för IFK var det snarare två förlorade i kampen för att nå topp tre.

– Ja. Nu blir det extremt svårt. Vi får se hur högt upp vi kan komma nu, konstaterade Alexander Fransson om möjligheten att nå de garanterade Europaplatserna.

Matchen i sig var svårare att analysera. Eller känslan efteråt, om man var nöjd eller missnöjd som IFK-spelare.

– En svår fråga. Man vet inte riktigt om man ska vara glad eller besviken. Man får dela upp matchen kanske. Första halvlek var inte godkänt någonstans. Katastrof. 3–0 och vi fick inte någonting att stämma. De hade tre omställningar och gjorde mål på alla tre egentligen, samtidigt som vi inte fick spelet att flyta som vi vill. Men Sundsvall backade hem, försvarade sin box och hade en tydlig game plan. Jag tycker att vi ska kunna hantera det på ett bättre sätt, sa Fransson.

Det blev betydligt bättre efter paus när IFK sköljde över Sundsvalls försvar med välbekante David Mitov Nilsson längst bak i målet.

– I andra halvlek var det i alla fall godkänt, det måste man kunna ge oss. Men att det slutar 4–4, jag vet inte om man ska vara nöjd eller inte med det, sa Fransson.

Han hade 60 mil hem i bussen att fundera på den retoriska frågan.

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!
Johny Daagh

Ämnen du kan följa
Läs mer!
Fotboll

Haksabanovic: "Måste tro på det och inte vara mesiga"

Fotboll

IFK-fostrade målvakten klar för "Bissarna"

Fotboll

Bråvalla tar emot Kuddby

Fotboll

Krokek tar emot Åby

Fotboll

Matchdags igen när IK Derik möter Söderköping

Visa fler