Här är förre Hästen-coachens nya jobb

Han gjorde en säsong som tränare i Vita Hästen. Nu har Patrik Klüft fått klart med ett nytt uppdrag igen.

Norrköpings kommun 3 september 2019 13:37

Klüft var huvudansvarig för laget i Himmelstalundshallen säsongen 2012-2013. Men på våren den säsongen fick han lämna klubben mitt under kvalserien mot hockeyallsvenskan.

Därefter har Patrik Klüft haft flera olika uppdrag. Piteå, AIK som assisterande och Djurgårdens J20 bland annat. Senast i somras lämnade han Östersund, där han under den gångna säsongen var ungdomsansvarig.

Säsongen som kommer:

Då kommer han inneha samma roll i Hudiksvalls HC. Division 1-klubben har anlitat Klüft som ungdomsansvarig där han kommer ansvara för den sportsliga delen.

– Vi behöver fokusera än mer på våra barn och ungdomar och strukturera upp den verksamheten mycket bättre. Därför känns det fantastiskt att vi får in en sådan kraft som Patrik med sin mycket gedigna bakgrund inom svensk hockey på flera nivåer. Under de senaste två åren har han strukturerat upp den sportsliga delen i Östersunds IK inklusive barn och ungdom, säger Hudiksvalls sportchef Pär Langer till klubbens hemsida.

Klüft säger så här om uppdraget:

– Tiden i Östersund där jag bland annat jobbade med barn och ungdomar var väldigt stimulerande och det vill jag fortsätta med i HHC. Så jag ser verkligen fram emot att utveckla grunden i HHC ytterligare.

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!
Christer Gustafson

Ämnen du kan följa
Läs mer
Sport

NHL-klar Curran om miljonspelet

Sport

Nye damkaptenen: "Kan inte hålla på så här"

Sport

Karlskronas rekonstruktion stoppas

Sport

Örebroprofil lägger av – blir tränare

Sport

SHL-stjärnan om cancern: "En total chock"

Visa fler