160 mil för match mot serietvåan

Vita Hästen fortsätter poängjakten på årets längsta bortaresa. "Vi har gjort bra matcher men vi måste bli bättre", säger Tony Zabel.

Norrköpings kommun 2 oktober 2019 09:30

160 mil i buss. Så ser den oglamourösa logistiken ut för resan till och från Umeå och mötet med tvåan Björklöven.

Tisdag dag och onsdag natt blir resdagar.

– Sen är vi lediga på torsdag. Kroppen blir ju helt slut av att sitta i en buss. Efter det är det bara att ladda om igen inför Mora hemma på fredag, konstaterar Tony Zabel efter lunchstoppet vid Gävle.

Bussen blev kontor för Zabel och hans tränarkollega Niklas Czarnecki.

– Jag har sett vår senaste match mot Västervik tre gånger. Snart ska jag kolla på Björklöven också. Det finns gott om tid att hinna med det.

Zabel hade ändå en grundkoll på Björklöven och säger så här om vad som väntar uppe i A3 Arena:

– De har förstärkt på målvaktssidan och backsidan. Det lilla man kan se än så länge är att de försöker vårda puck lite annorlunda än förra året. Annars är det väl inga nya grejer, om man säger så.

 

Vita Hästen lägger störst fokus på det egna spelet. De kommer till Norrland med två raka segrar och ett stegrat självförtroende men Zabel ser ändå förbättringspotential. Och det är inte tal om något "bortaspel" för att grisa hem en poäng.

– Vi måste se likadana ut var vi än kommer. Däremot behöver vi bli bättre i det vi gör. Vi tycker väl inte att vi har gjort en kanonmatch än så länge, sett till hur vi vill se ut. Vi har gjort bra matcher men vi måste bli bättre. Det handlar om att fullfölja det vi har kommit överens om i vår game plan. Jag tycker fortfarande att vi blandar och ger där. Lite mer disciplin i det vi ska göra, säger Zabel.

Utvisningar är en del av den disciplinen.

– Det går inte att dra på sig onödiga utvisningar. Vi kan inte ha sex–åtta utvisningar på en match. Sen kanske det har varit ett par märkliga felbedömningar. Men även om vi har två felaktiga utvisningar är det ändå fyra–sex kvar. Det är alldeles för mycket.

 

På spelarfronten har backen Wilmer Lindblad lånats tillbaka till Enköping i hockeyettan, till att börja med i onsdagens match mot Segeltorp. 

Forwarden Joakim Hälleström, som har varit ljumskskadad under större delen av försäsongen, ska göra sin första match under onsdagen.

– Han ska spela med J20. Vi hoppas att kroppen håller och sen får vi ta det därifrån.

Detsamma gäller István Bartalis som åkte på en tuff tackling mot Västervik senast. Han finns med på resan till Umeå men besked lär dröja in i det sista om hans medverkan.

– Ja. Han får ryggmassage nu. Vi får se om han kan vara med på värmningen i morgon, säger Tony Zabel.

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!
Johny Daagh

Ämnen du kan följa
Läs mer!
Norrköping

Vid insatsen: "Vi tömde hela stationen i Norrköping"

Fotboll

Levi om skadan: "Det är sjukt irriterande"

Fotboll

IFK-backen uppges intressera klubbar i Nederländerna

Norrköping

Boende efter dramat: "Branden måste vara anlagd"

Norrköping

Bostadshus brann kraftigt – anmäls som mordbrand

Visa fler