Zabel vill uppleva stödet i "Himpa"

Tre spelare saknas i Hästen i hemmapremiären.

Norrköpings kommun 20 september 2019 10:00

Efter trepoängaren på Hovet i onsdags kväll är det dags för hemmapremiär för Vita Hästen. Förra säsongens SHL-lag Timrå, allmänt topptippat på upptaktsträffen, blir en utmaning för hemmalaget.

– De har många som spelat i SHL, och har dessutom fyllt på med några kanoner. Jonathan Dahlén nu också, det är ett riktigt bra lag vi möter så vi kommer bli testade ut i fingerspetsarna. Det kommer krävas kanske ännu mer av oss än i premiären, i min värld är det här det tuffaste vi har mött hittills, säger Hästens tränare Tony Zabel.

Han var nöjd med mycket från segern mot AIK, inte minst spelet med en man mindre på isen.

– Box play har inte varit jättebra i försäsongsmatcherna, men vi testat en del då. Nu var det matchning och spel om poäng. Vi fick till det ganska bra, några skott fick de igenom men då stod Kokman (Viktor) upp för det han ska göra, säger Zabel, som hoppas på välfyllda läktare i säsongsöppningen i "Himpa".

– Det är viktigt, vi behöver allt stöd vi kan få från läktarhåll. Jag har hört så mycket gott härifrån så nu skulle jag vilja få uppleva det, säger han leende.

Nye Filip Cruseman kommer få några byten.

– Jag har haft honom som juniorspelare i Djurgården och vet vad vi får in för kille och som spelare också. Det är en gedigen hockeyspelare, välutbildad, hårt arbetande, stark med pucken, inte oäven att göra poäng om han är i form, men det är inte därför vi tar hit honom utan för att han besitter hockeykunskaper utifrån hur vi vill spela. Sen behöver väl han en liten startsträcka. Vi får ge honom lite tid nu, säger Zabel.

Långtidsskadade Patrick Blomberg saknas, liksom Joakim Hälleström och sjuke Jens Holmström. 

– Blomberg har sin hjärntrappa att gå igenom, sen får man räkna in lite historia på honom också. Vi vet ju inte riktigt, man vill inte ha tillbaka honom för tidigt heller utan nu får han ta hand om sig själv och bli frisk, det är nummer ett.

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!
Fredrik Rosander

Ämnen du kan följa
Läs mer!
Fotboll

IFK:s skadeläge ljust inför Örebro: "Väldigt bra"

Ishockey

Hästen-tränaren om beslutet: "Tycker att det är bra"

Fotboll

Lilla klubben som utvecklat IFK-talangerna: "Är stolta"

Norrköping

Efter inbrottet "Vi har haft ett tufft år och behövde inte det här"

Norrköping

Berusad lekte med bilen – kraschade in i butik

Visa fler