Vita Hästen vill satsa på flickhockey

Vita Hästen vill dra igång ishockey för flickor. "Hockeyn har gett mig så mycket", säger ambassadören Cornelia Gillberg.

Norrköpings kommun 22 oktober 2019 18:25

Vita Hästen lade ner sitt damlag 2013 eftersom man ansåg att det var för kostsamt. Men nu är klubben på igång igen. Målet är att få en mer jämställd verksamhet, och då vill man börja från grunden med att få unga tjejer att börja spela hockey.

Vita Hästen är med i flera projekt och har bland annat anordnat en prova på-dag specifikt för tjejer. 

Det är ett par första steg till att få till något mer organiserat.

 

Cornelia Gillberg, tidigare hockeyspelare från Norrköping som bland annat spelade i Linköpings HC, är en av ambassadörerna för Vita Hästens satsning. Hon vill se fler hockeyspelande tjejer i Norrköping och vill dela med sig av sin upplevelse av sporten.

–Min roll som ambassadör för Vita Hästens flickhockeyprojekt är att förespråka för tjejer att börja spela ishockey och att få fler flickor att komma till klubben. Ett projekt av detta slag är otroligt viktigt för damhockeyns framtid. Vi måste se till att man förstår att hockey är för alla och jag vill så gärna att de förstår hur roligt det är, hockeyn har gett mig så mycket. Kom och prova, det blir skoj! säger Cornelia Gillberg till Vita Hästens hemsida.

 

Klubbchefen Dan Björkman hoppas få bra snurr på verksamheten så småningom:

– Det är ett långsiktigt arbete vi påbörjat där vi inte kan räkna med snabba effekter, men med tålamod och högt engagemang och bra stöd från SISU och andra personer med god kunskap, hoppas vi att detta är en början till betydligt fler ishockeyspelande tjejer i Norrköping, säger han till hemsidan.

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!
Johny Daagh

Ämnen du kan följa
Läs mer!
Norrköping

Knivskärning i lägenhet – man gripen

Skärblacka

Boende efter förstörelsen: "Hemskt att det händer"

Skärblacka

Kommunen drabbas hårt av brotten

Trafikolycka

En till sjukhus efter att lastbil välte ner i dike

Norrköping

Här är nya beskedet om Esmeraldas mamma

Visa fler