Skrällen: backen byter LHC mot Vita Hästen

Linköping HC lånar ut Adam Ginning till Vita Hästen. Räkna med att transfern presenteras senast under torsdagen.

Linköpings kommun 23 oktober 2019 19:50

Juniorlandslagsbacken Adam Ginning – högaktuell för en plats i svenska JVM-laget i vinter och högt draftad av Philadelphia Flyers för ett par år sedan – har liksom hela LHC haft en tuff start på säsongen.

På onsdagskvällen spelade han med LHC:s J20-lag mot Frölunda – men nästa anhalt blir Norrköping och allsvenska Vita Hästen. 20-årige Linköpingskillen kommer enligt säkra källor att lånas ut tills vidare för att få mer speltid och en större roll. Ryktena har cirkulerat på sociala medier under kvällen och Sporten kan bekräfta att det stämmer. 

LHC:s general manager Niklas Persson vill inte kommentera uppgifterna, men enligt säkra källor till Sporten är det så gott som klart. Klubbarna är överens om den ovanliga och möjligen något känsliga övergången och jobbar för att få allt spikat. Förhoppningen är att allra senast göra det klart under torsdagen. Kanske ännu tidigare.

Adam Ginning har spelat nio av tolv matcher för LHC under hösten och svarat för ett mål, men fått begränsat med speltid efter en del svajiga insatser. Med Sam Lofquist på ingång och sannolikt spelklar i nästa vecka ökar också konkurrensen ytterligare på backsidan och då lånas talangen ut.

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!
Per Bergsten

Ämnen du kan följa
Läs mer!
Östergötland

Trasig slussport stoppar trafiken i kanalen

Ishockey

Zabel dementerar att LHC-ikonen fått kontraktsförslag

Hälsa och sjukvård

Coronatapp: 9 av 10 förskolebarn hölls hemma

Ishockey

Bröt Hästen-kontraktet – rankas som bästa nyförvärvet

Ljungsbro

Beskedet: Då öppnas kanalen vid Ljungsbro igen

Visa fler