IFK-managern: "Det är beundransvärt"

En prestation som hade mer att önska. Men tre poäng, en ovan målskytt – och Simon Thern tillbaka på planen gladde ändå IFK-managern Jens Gustafsson.

Norrköpings kommun 20 oktober 2019 21:41

Det är inte alls länge sedan Simon Thern berättade i en exklusiv intervju med Sporten om sin ångest som hållit honom borta från spel ett tag.

Mot Kalmar var han tillbaka. 

Först på bänken och därefter på planen efter inhoppet sista knappa halvtimmen.

– Även om han inte har varit borta länge så har han haft en tuff tid som han har jobbat sig tillbaka från på ett väldigt bra sätt, sa managern Jens Gustafsson på presskonferensen. 

 

Thern gjorde ett helt okej inhopp och var inblandad i en del även om det inte var det primärt som gladde Gustafsson mest.

– Det är beundransvärt hur han kommit tillbaka, med hjälp av många ska jag säga, men han har gjort ett jättejobb för att vara tillbaka på plane. Det trodde jag inte för ett tag sedan, det är kul att ha honom med igen och se den glädjen som han sprider.

Även att Andreas Blomqvist fick göra mål lyfte IFK-managern fram. Inte minst hans resa tillbaka som nu gav första allsvenska målet på länge.

– Det krävs attityd som inte många hade klarat av att ha. När man tar sig igenom den typen av motgångar vet jag att det kommer en väldigt stark person och fotbollsspelare utav det. Vi gillar människor som reser från tuffa saker och det har han gjort.

 

I övrigt var det ganska få glädjeämnen trots segern. Jens Gustafsson kunde förvisso räkna in tre poäng och ny nolla bakåt men prestationen var sådär totalt sett.

– Vår första halvlek var inte bra, vi hade ingen energi och ingen aktivitet. Vi kom inte riktigt loss från det sättet som Kalmar mötte oss på. De gjorde det modigt och vi fastnade på ett sätt som jag inte sett så ofta här på slutet. Sedan hade vi en period i början på andra halvleken som var bra. Där kunde vi gjort fler mål, men över 90 minuter kan vi inte säga att vi kontrollerar matchbilden så som vi önskar och vill. Jag är nöjd med tre poäng men tycker inte prestationen är något vi ska vara speciellt stolta över, sa Gustafsson.

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!
Christer Gustafson

Ämnen du kan följa
IFK Norrköping 2019
Fotboll

Hett stormöte direkt för IFK i premiären

Fotboll

IFK ökar mest av alla klubbar i ny rankning

Fotboll

Anfallaren uppges ha gjort sitt val

Fotboll

IFK:s speldatum klara fram till EM-uppehållet

Fotboll

Uppgifter: IFK jagar norsk publikfavorit

Visa fler
Läs mer!
Fotboll

Turbulens i Blåvitt inför måndagens kamratmöte

Norrköping

Olycka i rondell – två bilar inblandade

Speedway

Beskedet efter pandemin: Vargarna drar ur laget

Fotboll

Sviten bruten för Sylvia: "Kom inte upp i nivå"

Norrköping

Skåpbil körde in i räcket vid Kneippenrondellen

Visa fler