Därför väljer IFK annat underlag i veckan

IFK väljer bort Östgötaporten för naturgräs resten av den här veckan. "Vi har fått bra effekt när vi varit på gräs innan gräsmatcher tidigare", säger managern Jens Gustafsson.

Norrköpings kommun 9 september 2019 20:00

När IFK drog igång efter en kort ledighet var det inte så många spelare på plats. Närmare bestämt 13 utespelare ur A-truppen fanns där, samt målvakterna då.

Resten är på olika landslagsuppdrag.

Träningen var också kanske den sista den här veckan på det invanda konstgräset. I alla fall planerar man för att byta till vanligt gräs med tanke på vad som stundar på Swedbank Stadion mot Malmö på söndag.

Först och främst spelas tisdagens U21-match mot Djurgården, där båda lagen troligen kommer matcha ganska starka uppställningar, på Bollspelaren.

– Ja, det är tanken. Sedan är det lite beroende på hur vi belastar truppen imorgon men planen är att vi ska vara på gräs i stort sett hela veckan. Det är "Bollis" nu i alla fall, sedan får vi se, säger Jens Gustafsson.

Hur mycket betyder det att få en träningsvecka på samma underlag som nästa match är på?

– Det vet man inte fullt ut, det är lite olika hur man resonerar där men underlagsbyten kan kännas i kroppen. Vi har också fått ganska bra effekt när vi varit på gräs innan gräsmatcher tidigare och då vill vi fortsätta med det.

Vilka matcher är det specifikt?

– Inför AIK borta gjorde vi det och då gick det ganska bra (seger med 2–0). Vi har några sådana här matcher under säsongen där vi vill förbereda oss med gräs.

Fortfarande saknas Egzon Binaku (Albanien), Sead Haksabanovic (Montenegro), Lars Krogh Gerson (Luxemburg), Simon Skrabb (Finland), Isak Bergmann Jóhannesson samt Oliver Stéfansson (Island) samt Manasse Kusu (Sveriges U19) som är eller har varit iväg på landslagsuppdrag.

På måndagen tränade inte heller Gudmundur Thórarinsson eller Christoffer Nyman.

– "Gudi" är på väg hit från en Islandstripp, Skrabb är på väg från FInland. Jag räknar med båda imorgon. Isak Bergmann Jóhannesson är på väg från Island, honom räknar jag också med imorgon. Oliver Stéfansson får vi se hur det är med. Manasse spelar just nu (måndag eftermiddag) med U19 och Sead, Egzon och Lars spelar imorgon.

Nyman?

– Han behöver någon dag till innan han kan träna, men det är ingen stor sak.

Kalle Holmberg fick en smäll och lindades direkt efter passet, något besked om hans status fanns inte direkt efteråt.

Inspirerande att gå in i en sådan här period som ni har framför er nu?

– Det är det ju, jag skulle säga att det är helt öppet om vad som kommer att ske. Det enda man kan vara säker på är att saker kommer att hända, det kommer inte se ut så som det gör nu när det är slut. För oss handlar det om att inte titta för långt fram.

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!
Christer Gustafson

Ämnen du kan följa
IFK Norrköping 2019
Fotboll

Hett stormöte direkt för IFK i premiären

Fotboll

IFK ökar mest av alla klubbar i ny rankning

Fotboll

Anfallaren uppges ha gjort sitt val

Fotboll

IFK:s speldatum klara fram till EM-uppehållet

Fotboll

Uppgifter: IFK jagar norsk publikfavorit

Visa fler
Läs mer
Fotboll

Bekräftat: Han ansluter som ny tränare i IFK

Fotboll

Vi sänder alla östgötalagens matcher i ettan

Fotboll

Spikat: Här är IFK:s matchdetaljer i allsvenska starten

Fotboll

Iwung & CG: "Vore ett oerhört tungt tapp för IFK"

Fotboll

Dresden på väg ur – petad Wahlqvist kvar på bänken

Visa fler