Nya satsningen: Svensk mästare klar för IFK

Här är IFK:s nästa stora satsning: E-sport. Klubben kommer att ha ett lag med i den kommande eAllsvenskan och har redan värvat två professionella spelare.

Norrköpings kommun 4 oktober 2019 12:35

Det är något som växer både i Sverige och i världen i stort. Nu kommer IFK Norrköping, vid sidan av damernas och herrarnas matcher på fotbollsplanerna, även kliva in i den virtuella sportvärlden.

Klubben satsar på e-sport och den kommande upplagan av eAllsvenskan.

– För oss är det en jättefråga, säger marknadschef Robin Bornehav som också är projektledare för den nya sektionen.

 

Klubben ser stora möjligheter med att kliva in på den här arenan.

– Vi märkt hur IFK kan bredda sig, nu är vi sportsligt riktigt bra på planerna, vi har akademin och vi har arenan men e-sporten kan nå en unik målgrupp som är svår att nå annars. Vi vill bygga en stark sektion och samtidigt göra stora event för marknaden, då tror jag att vi kan bli ännu större. Företag är väldigt villiga att vara med på just e-sport.

Malmö FF är regerande mästare i eAllsvenskan, som är Sveriges största professionella Fifa-tävling. Kommande säsong ser ut att bli större än den förra, men exakt när och hur serien kommer spelas eller läggas upp är inte officiellt klart än. Det är SEF (Svensk Elitfotboll) samt Discovery, som sänder matcherna, som bland annat äger den frågan.

Men klart är att IFK kommer vara med när det drar igång.

Därför har man också värvat två spelare för den nya satsningen. Det är Simon Eriksson och Douglas "HortyGoose" Dahlberg som är klara för klubben.

 

Simon Eriksson är från Norrköping, 22 år och började spela Fifa tidigt. Han har varit med i toppen sedan 2014 och blev bland annat svensk mästare 2015 och svensk mästare i två-mot-två 2016.

Douglas Dahlberg, 23, har bland annat haft topp-100-placeringar i Weekend League, främst i Fifa19, och var i kvartsfinal med Gif Sundsvall i den första säsongen av eAllsvenskan.

– Att vi kunnat knyta både Simon och Douglas till oss känns väldigt spännade. E-sporten växer enormt och vi måste bredda vår verksamhet. Ska vi göra det så ska vi göra det med en satsning, vi vill gå in för att vinna, säger Robin Bornehav.

En plats återstår i laget, där räknar IFK med att hitta den spelaren i samband med höstloven senare i oktober.

– Då kommer vi ha ett stort event här, en tävling om vem som ska bli en spelare till, säger Robin Bornehav.

Flera svenska elitklubbar har redan lag i eAllsvenskan och fler kommer att delta i den kommande upplagan. Att vinna serien ger både prispengar samt en ranking till kvalet till världsmästerskapet eWorld Cup.

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!
Christer Gustafson

Ämnen du kan följa
Läs mer!
Norrköping

Ägaren: "Kan fortfarande inte fatta vad som hänt"

Fotboll

Ovisst skadeläge för IFK-stjärnorna

Fotboll

Wahlqvist om framtiden: "Jag känner ingen stress"

Norrköping

Cafébranden misstänks vara anlagd

Fotboll

Här är IFK:s exakta speldagar i sommar

Visa fler