Zabel efterlyser snabbhet i Hästen

En back kommer tillbaka. Istället kan en annan tvingas vila.

Norrköpings kommun 10 september 2019 20:45

Bara en dryg vecka återstår innan allsvenska poäng står på spel för Vita Hästen. Onsdagskvällens hemmamatch mot seriekonkurrenten Västervik blir näst sista testet för nye tränaren Tony Zabels manskap.

– Nu har vi, sen en och en halv vecka, släppt på den tunga träningen så jag vill se att vi är lite rappare och kvickare i benen, och att vi är snabbare med pucken än vad vi varit hittills. Jag tycker vi gör ganska många bra saker men sen fallerar det på att vi inte tar tillräckligt snabba beslut. Det vill jag se bli lite bättre i det totala spelet, säger Zabel, som påpekade just vikten av snabbhet ett flertal gånger på tisdagspasset.

Senast blev det seger mot Tranås, om än en knapp sån.

– Vi gjorde fem mål senast, det är jättebra, men spelet med puck kan bli bättre. Vi måste vara snabbare till situationerna, inte minst de som inte har pucken så vi får en högre tillgänglighet, och på så sätt får man också ett bättre anfallsspel. Vi hade ett stort videomöte om det under måndagen, och vi tränar på de sakerna, både i hög och låg fart för att känna att vi kan lita på varandra på isen. Mycket sker ju per automatiserade rörelser, kan man nästan säga, för att det går så pass fort, men då måste vi lita på att vi är där vi ska vara.

Efter Västervik återstår bara Västerås på fredag innan allsvenskan börjar.

– Det kommer bli en bra vecka för oss, för att mäta oss och se var vi står just nu, säger Zabel.

Rikard Olsén saknades senast, men räknar med spel nu. Istället är det tveksamt med nye backen Simon Fernholms medverkan. Joakim Hälleström är fortsatt borta.

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!
Fredrik Rosander

Ämnen du kan följa
Läs mer
Ishockey

Zabels klara besked om stjärncentern

Ishockey

Agenten: Har varit långt fram med diskussioner

Ishockey

Spelare från J20 är ett vågspel som kräver sin scouting

Ishockey

Vita Hästen värvar in poängkung

Ishockey

Hästens juniorsatsning – påverkar den A-lagets budget?

Visa fler