"Det kändes som att det blev mål hela tiden"

Fyra insläppta mål var länge sedan för Isak Pettersson och IFK. "Varje match har sitt eget liv", konstaterade IFK-målvakten.

Sundsvalls kommun 5 oktober 2019 18:29

Det svängde i matchen och det svänger om IFK. Från att ha haft allsvenskans formstarkaste defensiv, med bara ett insläppt mål på tio matcher, blev det alltså fyra bakåt i Sundsvall.

4–4 totalt och 90 svåranalyserade minuter för Isak Petterson.

– Det är blandade känslor. Jag är otroligt missnöjd över vår första halvlek alltså. Varenda läge de fick blev det mål också, ett, två, tre...

De var väl hundraprocentiga?

– Ja. Nej, en räddning hade jag förresten. Men det kändes som att det var så, att det bara blev mål hela tiden. Och det känns ju skittråkigt så klart. Men sen kom vi ut som ett helt nytt lag i andra. Vi lyckades ta in till 3–3 och då var det bara känslor i hela kroppen. Sen gjorde de 4–3 och då blev man nere. Sen gjorde vi 4–4 och sen kunde det ha gått hur som helst.

De hade ett gäng lägen på slutet också.

– Ja. Det kunde ha blivit hur som helst. Vi var nog inte värda vinst efter första halvlek. Men kryss, vi var ändå bra i andra. Jag vet inte, det är svårt att säga att man är missnöjd ändå, sa Isak när han försökte lägga ihop plus och minus efteråt.

Den egna matchen som målvakt var också svår att bedöma. Det var kliniska omställningar och frilägen som Isak Pettersson knappast kunde lastas för. Han vägde också upp det med avgörande räddningar i slutet när Sundsvall stack upp och fick grymma målchanser.

– Jag försökte bara hålla mig till det som vi jobbar med varje dag, till de ramarna. Ibland får man acceptera att det blir mål. Men vi ska så klart kika på alla situationer, inte bara målen, och se om jag kunde ha gjort något annorlunda. Jag fick ju göra några räddningar i slutet i alla fall. Men det är annorlunda att släppa in fyra mål, medgav han.

Med tanken på sviten ni hade också.

– Exakt. Men så är fotboll. Varje match har sitt eget liv. Det såg inte direkt ut så här i de tidigare matcherna.

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!
Johny Daagh

Ämnen du kan följa
Läs mer!
Fotboll

Mittbackskris i Malmö inför matchen mot IFK

Fotboll

Gustafsson: "Måste göra det lite bättre än hittills"

Fotboll

Blek Zlatan när Milan spelade oavgjort

Fotboll

Sampdoria vann efter assist av Ekdal

Fotboll

Holmbergs andra mål fixade seger: "Känns bra"

Visa fler