Vimmerbybo döms för mordförsök och människorov

Den unga kvinnan tvingades in i bilen. Under färden mot Vimmerby blev hon slagen och sparkad och hotad till livet. Utanför Norrköping körde mannen av vägen i ett försök att ta livet av kvinnan.

Vimmerby 12 juni 2020 18:15

Det anser tingsrätten i Norrköping som dömer en Vimmerbybo i 20–årsåldern till fängelse i elva år och utvisning efter en rad allvarliga våldsbrott.

Det unga paret var förlovade. Men kvinnan, som också är i 20-årsåldern, ville bryta när mannen blev alltmer kontrollerande över henne. Enligt domen flydde hon och höll sig undan från mannen som letade efter henne på flera platser i Mellansverige.

 

I mitten av mars gick hon med på att möta honom på T-centralen i Stockholm tillsammans med en av sina vänner. Mannen lyckades då tvinga med henne i sin bil för att åka tillbaka till Vimmerby.

Under färden ska han enligt tingsrättens dom ha slagit henne blodig och hotat henne upprepade tillfällen. Vid ett toalettstopp försökte hon desperat meddela till omgivningen att hon var kidnappad. Samtidigt hade hennes vän på centralen larmat polisen som efterlyst bilen paret färdades i.

 

Vid ett stopp i Östergötland ska mannen ha slitit ut henne ur bilen med ett grepp om hennes hår och sen ha sparkat henne upp till tio gånger på kroppen och i huvudet.

När färden fortsatte på en mindre väg än motorvägen förbjöd han henne ha bilbälte och upplyste henne flera gånger om att hon skulle dö. I hög fart körde han av vägen så bilen voltade och började brinna. 

Nu döms han för mordförsök, människorov i två fall, olaga hot till elva års fängelse och sen utvisas. Han ska betala 165 000 kronor i skadestånd till kvinnan.

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!
Jimmy Karlsson

Ämnen du kan följa