Jakobsen om mötet med IFK: "Försöka vinna"

Alexander Jakobsen är utlånad från IFK till Kalmar. Men speciellt att komma till Östgötaporten? "Det är en match som alla andra", säger mittfältaren.

Norrköpings kommun 16 oktober 2019 14:00

Han skrev på ett kontrakt som gällde över den här säsongen när han kom till IFK sommaren 2017. Sista halvåret har han dock varit utlånad till Kalmar FF och det är med den småländska klubben som Alexander Jakobsen kommer tillbaka till Östgötaporten på söndag.

För att ta poäng av IFK och hjälpa nya klubben att säkra det allsvenska kontraktet.

– Jag tycker att känslan är bra. Det är en match vi ser fram emot, varje dag på träningen jobbar vi tillsammans för att bli bättre och stärka varandra, säger Jakobsen till Kalmars hemsida.

 

Alexander Jakobsen hade en tid i Peking som gick upp och ner. Men han lyckades aldrig riktigt lyfta i den vitblå dressen och den sista tiden blev det mest bänken och några enstaka inhopp.

Därav utlåningen.

I Kalmar har han fått en större roll. Men om det är speciellt att komma tillbaka och möta IFK så döljer Jakobsen det i alla fall väl.

– Jag tar varje match som en ny match. Det är en match som alla andra. Vi ska försöka vinna, det är det jag tänker, säger han.

Jakobsen har varit skadad efter en översträckning i knäet, men var tillbaka senast mot AFC Eskilstuna innan uppehållet.

– Perioden där jag var skadad har jag jobbat extremt hårt för att komma tillbaka för de här tre matcherna vi har nu. Jag ska göra allt jag kan för att hjälpa klubben, tränarna och lagkamraterna. Jag är glad att vara tillbaka men nu ska det hända något, säger Jakobsen.

 

Kalmar är i allra högsta grad indraget i kampen runt de nedre strecken, man har just nu tre poäng till godo mot David Mitov Nilssons Sundsvall som ligger på kvalplatsen och ytterligare en poäng ner till Falkenberg närmast under det nedre strecket.

– Det är inte den perfekta situationen men det är upp till oss själva. Vi har enorma kvalitéer i truppen, det har jag alltid sagt. Med lite tur och lite hjälp och de saker vi jobbar på är jag säker på att vi kommer att fixa det här, säger Jakobsen vidare.

Danskegyptiern har startat fem matcher sedan han kom till Kalmar FF. Där har han gjort ett mål så här långt.

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!
Christer Gustafson

Ämnen du kan följa
IFK Norrköping 2019
Fotboll

Hett stormöte direkt för IFK i premiären

Fotboll

IFK ökar mest av alla klubbar i ny rankning

Fotboll

Anfallaren uppges ha gjort sitt val

Fotboll

IFK:s speldatum klara fram till EM-uppehållet

Fotboll

Uppgifter: IFK jagar norsk publikfavorit

Visa fler
Läs mer!
Fotboll

Här är beskedet om IFK-skadorna inför kvällens match

Norrköping

Lottomiljonären firade vinsten med glass

Norrköping

Krossade bilrutor med yxa - gärningsman på fri fot

Speedway

Allsvenskan krymper för Vargarna – bara fyra lag i år

Norrköping

Inbrott hos flera företag i helgen

Visa fler