Almqvist lämnade landslaget på grund av skada

Pontus Almqvist har åkt på ytterligare en skada i säsongens slutskede. "Det är lite jobbigt när det kommer och går", säger han.

Norrköpings kommun 17 oktober 2019 13:36

Det var lite av hemvändardag på Östgötaporten när alla var tillbaka efter sina respektive landslagsuppdrag.

Tre matcher återstår av allsvenskan och närmaste fokus är Kalmar hemma på söndag.

– Vi får se om jag missar Kalmar eller inte. Jag kanske kan vara med de två sista matcherna i alla fall, säger Pontus Almqvist.

 

Den 20-årige anfallstalangen är alltså skadad igen. Eller har varit i alla fall. Nu är det rehab på gymmet som gäller för att kunna bidra i slutspurten.

Det är sviter av försäsongsbristningen som gjorde sig påmind när han var iväg med P20-landslaget till Marbella.

– Jag körde mot Frankrike och efter ungefär 25–30 minuter kände jag något i baksidan. Det var inte värt att spela vidare ifall det skulle bli värre. Så jag packade väskan och åkte direkt hit till Norrköping för att kolla upp det. Men det var ingen stor grej. Jag har ju känt så här förut. Man kan säga att det är en liten sträckning. Eller kramp, beskriver Almqvist utanför IFK:s omklädningsrum.

Det är på samma ställe som i våras?

– Ja, det har varit lite problem med det och det är lite jobbigt när det kommer och går. Men det är bra när vi blir lediga på vintern så jag kan bygga upp baksidorna och hela kroppen också. Jag ser fram mot det. 

Har det med din spelstil att göra också? Att du kanske är för explosiv?

– Ja, precis. Sen kan det vara att framsidorna är starkare än baksidorna. Vi ska testa det och det är sånt jag får bygga upp i så fall.

 

Pontus Almqvists energifyllda försäsong bådade så gott. Sen kom baklårsskadan och i somras bröt han nyckelbenet. Inte det ultimata fotbollsåret för en 20-åring på randen till att slå igenom.

– Det var lite tråkigt med både nyckelbenet och baksidan hit och dit. Men jag har kämpat mig igenom det och man blir ju starkare av allting. Det är fotboll, skador händer, men det gäller bara att köra på, säger han.

Du blir inte nedstämd av motgångarna?

– Det brukar vara så de två första dagarna. Man är mycket med familjen och vännerna och tänker efter. Sen är det bara tillbaka in i klubben och fokusera på rehaben. Jag har ändå behållit det som jag hade innan nu på slutet och det är ju jättekul att jag har fått spela, säger Almqvist om sina allsvenska inhopp under hösten.

Det är inte ett helt bortkastat år trots allt?

– Nej, det är lärorikt ändå. Det är klart att man vill vara skadefri hela säsongen men vi får se till nästa säsong.

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!
Johny Daagh

Ämnen du kan följa
Läs mer!
Fotboll

Mittbackskris i Malmö inför matchen mot IFK

Fotboll

Gustafsson: "Måste göra det lite bättre än hittills"

Norrköping

Brand bröt ut i krossverk

Norrköping

Larmades om stark röklukt – var matlagning

Norrköping

Befarad buskörare misstänks för smitningsolycka

Visa fler