Linda utan jobb - startade eget

Linda Demirs juristkarriär snurrade för fullt i Stockholm när sonen Emanuel föddes 2013. Då ändrades familjens prioriteringar och Linda tog med sig familjen hem till Norrköping och idag har hon startat egen juristbyrå.

20 oktober 2014 08:06

– Det var självklart för mig att ta en examen och jag visste att jag vill jobba med människor, säger Linda Demir. När jag var yngre slukade jag Tv-serier om advokatbyråer och idag sitter jag här med egen juristbyrå och allt har blivit så mycket bättre än jag trodde.

Efter en kort tid i Attunda tingsrätt jobbade Linda Demir på en advokatbyrå. Det blev ofta 12 timmar på jobbet och när hon kom tillbaka från semestern låg allt jobb kvar och väntade.

– Jag trivdes jättebra och fick uppmuntran från min chef men när jag blev mamma förra året förändrades allt, förklarar Linda Demir. Min son Emanuels livskvalitet är det viktigaste och det var då tanken på en flytt hem till Norrköping vaknade.

I början av 2014 tog Linda tjänstledigt och familjen flyttade till Norrköping. De ville testa om det kunde ge dem det liv de önskade och Linda räknade med att få jobb på en advokatbyrå. Men det blev tvärnit.

– Jag fick panik när jag upptäckte att jag inte kunde få jobb så lätt, säger Linda Demir. Att gå arbetslös är inget jag skulle acceptera och min man peppade mig och sa att jag borde starta eget.

Nyföretagarcentrum gav Linda goda råd i våras och sen gick allting jättesnabbt. I juli registrerades Lindas företag, Actum juristbyrå. Rådgivaren trodde stenhårt på Lindas affärsidé och det gjorde att Linda kände sig beredd att satsa allt på ett eget företag.

– Det är fantastiskt att ha eget företag och slippa fråga någon om hur man ska göra. Mitt företag rullar redan för fullt och det hade jag aldrig i min vildaste fantasi kunnat tro. Jag hade räknat med en inkörningsperiod på ett par år men jag har redan så många klienter som jag just nu kan önska mig.

Linda Demir talar arabiska och hennes engagemang för utsatta kvinnor och barn gör att hon gärna väljer uppdrag kopplade till familjeproblematik.

– Jag har haft kontakt med kvinnojouren och hjälpt flyktingar från Syrien och jag har en kunskap om hedersrelaterade brott , förklarar Linda Demir. Vissa uppdrag gör jag ideellt. Det är viktigare att få känna sig rik inombords än att tjäna jättemycket pengar.

Linda har idag kontor hemma men planerar att flytta ut på stan och när hon beskriver sina framtidsplaner låter hon säker och entusiastisk.

– Mitt mål är att bli Östergötlands främsta advokat. Jag kommer att anställa medarbetare redan nästa år och då ska jag börja ta uppdrag i hela landet.

Namn: Linda Demir

Ålder: 26 år

Yrke: Jurist

Familj: Make och ettårig son

Aktuell: Har nyss startat Actum juristbyrå i Norrköping

Lindas tips:

1. Vänta inte på att någon ska skapa möjligheter åt dig, skapa dem själv.

2. Våga vara ärlig om dina positiva sidor

3. Knacka flera gånger på en dörr om den inte öppnas första gången.

4. Var beredd att ofta något värdefullt för att vinna något annat.

5. Gör något som berikar dig med glädje för då orkar du fortsätta.

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!
Ulla Ericsson tel: