I mitten på maj lämnar Niklas Czarnecki sin roll som sportchef i Vita Hästen. Beskedet lämnades redan tidigare under våren, men då gör han sin sista arbetsdag.

Fram till dess hjälper han till i bakgrunden.

Hur han ska ersättas?

Artikelbild

| Yvonne Anglesjö.

I det korta perspektivet inte med någon ny sportchef. Den sportgrupp man tillsatt med Conny Gyllander och Peter "Firsov" Eriksson tillsammans med huvudtränaren Jonas Johnson kommer jobba vidare med de frågorna.

– De är redan igång. Jonas har ett grymt bra kontaktnät och är huvudansvarig i rekryteringen, säger Yvonne Anglesjö.

– Vi har bestämt det i samråd med Jonas. Vi har haft diskussioner med honom om hans önskan och den är att tills vidare inte ha någon sportchef. Vi är så långt gångna med truppen ändå, redan som det är.

Närmare säsongen kommer klubben istället se över organisationen runt det sportsliga.

– Jag tror vi behöver sätta oss ner och se var vi är när vi närmar oss hösten. Det handlar mer om att styra om vissa bitar då, det finns adminstrativa uppgifter som en sportchef gör som vi får försöka se till att inte Jonas ska behöva jobba med, säger Yvonne Anglesjö.

Att klubben inte hittat sin försäljningschef – alternativt om man vill ha en renodlad säljare – berättade NT om igår. Men sponsormässigt ligger man ändå i fas.

– Det känns som att bitarna börjar falla på plats mer och mer, även om det är en liten bit kvar innan allt är det, säger Vita Hästens ordförande.