Tobias Liljendahl har gjort sitt i Vita Hästen. Det bekräftar stockholmaren.

– Det kommer bli en flytt, så mycket kan jag säga. Jag vet väl litegrann vad det blir också, det är mer eller mindre klart även om man inte ska ropa hej innan det är hundra, säger Liljendahl.

Nästa steg

Enligt uppgifter till NT-sporten skulle Timrå kunna vara nästa adress för forwarden som gått framåt för varje säsong under sin tid i Vita Hästen.

– Vi behöver inte gå in på någon specifik klubb just nu, men jag skulle tro att det blir helt klart nästa vecka, säger Liljendahl.

Vita Hästen deklarerade tidigt att man gärna ville ha kvar forwarden över nästa säsong. Nu blir det inte så.

– Jag har inte hört så mycket sedan dess och bestämde mig för att söka mig vidare. Jag har ändå haft tre år där jag trivts med staden och klubben men jag tror det är rätt för mig att ta nästa steg i karriären nu, säger Tobias Liljendahl.

Påverkat

Han summerar tiden i Norrköping som positiv.

– Jag kom som sistaårsjunior och inledde min seniorkarriär i Norrköping. Jag är väldigt nöjd med den tiden jag haft där, även om sista året varit jäkligt rörigt, säger Liljendahl och fortsätter:

– Jag skulle ljuga om jag sa att det inte påverkat någonting. Hockeymässigt har det inte varit så mycket och personligen har det inte varit så farligt, men jag tror definitivt att en del känt av det mer. Man pratar med folk, får massa frågor och läser även tidiningarna om allt som hänt.

Nu går karriären förmodligen vidare i en av Vita Hästens seriekonkurrenter istället. I Vita Hästen-tröjan blev det totalt 26 mål och lika många assist på de tre säsongerna.