1–5 vann bortalaget med på nyanlagda Billbäcks Arena som äntligen slagit upp sina portar på allvar för bottenlaget Svärtinge.

– Kanske kan vi hitta hemmatryggheten nu när vi har många hemmamatcher efter våren då vi nästan bara spelade på bortaplan, sa Svärtingetränaren Per Spångberg.

Svärtinge har elva poäng efter 16 omgångar.

Knäppingsborg visade dock ingen nåd eller underskattning och spelade hem sina 45:e poäng i tabellen. Bra driv och högt bolltempo i passningsspelet.

– Man kanske skulle kunna hoppats på att de skulle slarva mot ett bottengäng som oss. Men de var ödmjuka och slutade egentligen aldrig springa, sa Spångberg som inte trodde på någon poäng trots nyförvärv och reducering efter 45 sekunder i andra halvlek.

– De var för bra helt enkelt. Vi får försöka ta poäng mot andra lag i tabellen som hamnat i mitten, säger Spångberg som hade den danske måltjuven Allan Borgvardt på topp.

Farten finns inte, skadehämmad, men spelsinnet. Knäppingsborg såg till att isolera måltjuven från bollen och de heta lägena.

Vad kan stoppa Knäppingsborg från serieseger?

– Egentligen ingenting som det ser ut nu. Men vi kör på, inget är klart. Killarna visade verkligen att de var taggade idag, berömde tränaren Alija Dizdarevic sitt lag.

Målskyttar var Melker Eckerström, Olle Svensson, Anes Mravac, CalleTiderman och Erik Idervall. Svärtinges mål gjorde Jonathan Johansson.

Den andra division 4-mötet vanns av Åby hemma mot LiU AIF efter två sena mål, det sista avgörande av Sebastian Francisco i slutminuten.