35-åringen från Finspångs Golfklubb har varit i Florida en stor del av vintern. Han har hunnit träna en del hemma på de tidigt spelklara banorna (bortsett från det snöiga påskbakslaget).

– Det känns stabilt och bra. Jag har gjort vad jag kan för att det här ska bli mitt bästa år, säger Krister som kvalat in till Challenge Tour, nivån under Europatouren.

Förra året spelade han tio tävlingar på Challengetouren, i år hoppas han på det dubbla.

Den första hoppade han av, den i mars på Muthaiga GC i Nairobi, Kenya.

– Jag hade tränat för hårt, sträckt mig lite. Jag valde att vila i stället.

Han hoppades på ett sent klartecken för att kunna sticka direkt till veckans tävling på Gloria GC, i Belek, Turkiet.

– Många valde nog att inte åka på Europatourens tävling i Kina, därför blev det trångt om platserna här.

Efter Turkiet väntar Portimao i Portugal och därefter La Cala på Costa del Sol i Spanien med matchspel över nio hål.

Hemma efter USA

Med USA-träningen i kroppen har Krister fortsatt förberedelserna hemma i stället.

– Det har faktiskt gått att göra en hel del. Jag har spelat både på Söderköping och Bråviken. Det har varit skönt att vara hemma med familjen också.

Ambitionen är fortsatt hög för Eriksson som varit proffs sedan 2001.

– Det finns för många bra spelare där ute. Om man inte satsar fullt blir det inte bra. Det är min inställning.

Är du hemma med budgeten redan nu?

– Det underlättar om det går bra. Jag behöver en del resultat och prispengar för att gå runt. Som golfare lever man ett annat liv, går det inte bra får man skära ned på kostnaderna. Men man måste våga för att gå uppåt.

Bland stjärnorna

Sedan fem år tar Krister hjälp av Viktor Gustavsson som 2016 utsågs till årets tränare i Sverige. Han är numera verksam på Bro Hof och har många stjärnor i sitt stall. För att nämna några: Alexander Norén, Kristoffer Broberg, Thomas Björn, Per-Ulrik Johansson, Rikard Karlberg, Johan Edfors, Pelle Edberg och Jens Dantorp.

– Vi ses ibland, där det passar, vid någon mässa i USA eller hemma. Jag har haft stor nytta av honom. Vi planerar en del ihop. Det känns bra att jag får stor del av hans tid trots att han har så stora namn.

Ett stort mål finns kvar på önskelistan:

– Att anställa en caddie på heltid. Det skulle jag absolut testa om jag fick ekonomiska möjligheter. Att vara två om besluten när man blir trött kan ta bort en del missbedömningar, säger han.

Årets stora mål är att ha spelat så bra när Challengetouren rundas av med Kina, Förenade Arabemiraten och Oman att han slipper höstkvala till nästa års Europatour.