Lindängens IP är ett minne blott. Numera är det nya Billbäcks Arena, intill Skarsättersbadet vid sjön Glan, som är Svärtinge SK:s nya hemvist.

– Vi har kunnat träna där sen i höstas då planen gjordes färdig först. Runt omkring har det varit en byggarbetsplats, men nu börjar det mesta bli klart. Vi har fått släpa bollar hit och dit och knappt haft omklädningsrum i vinter, men snart blir det stor skillnad när vår nya hemmaborg är helt klar, säger Per Spångberg, ny tränare från Västra Husby.

I truppen har inte mycket förändrats jämfört med 2016.

Adam Malm har lämnat för Eneby och 17-årige Sami Mohammadi har kommit från Smedby.

Spelarna lär dock märka en skaplig skillnad i hur laget ska spela.

Nye tränaren vill se ett tekniskt, bolltrillande Svärtinge i fyran i år.

– Dels är det så mitt tänk om hur man ska spela fotboll ser ut, men det handlar också om en anpassning till nya arenan, säger Per och utvecklar:

– Från lilla, trånga och knöliga Lindängen där det knappt gick att passa bollen längs marken, det var mest upp med bollen och spring. Nu har vi nytt konstgräs vilket ger helt andra möjligheter. Vi ska försöka spela så tekniskt vi kan. Vi är på rätt väg, men svävar absolut inte iväg. Bara för att vi får en ny arena blir vi inte världens bästa lag. Målsättningen är blygsam – vara kvar i division 4, säger Per.

Sevärd fotboll ska det hur som helst bli vid strandkanten.