Det är upplagt för en fotbollsfest på Östgötaporten med Djurgården på besök. Vårmötet slutade 3–3 och nu är det två lag i getingboet bakom ettan Malmö som ska mäta sina krafter igen.

– Förra vinsten här hemma (mot Eskilstuna) var ju jätteviktig för oss. Det är klart att det stärker självförtroendet och öppnar möjligheterna på ett annat sätt i dag. Sen är det en öppen match där båda naturligtvis har ambitionen att hänga med i kampen bakom Malmö. Det här blir en jätteviktig match för att visa hur hösten kan gå, konstaterar IFK:s assisterande tränare Stefan Hellberg till Peking Inifrån inför matchen som börjar 17.30.

Så här säger Hellberg om vad man hoppas få se i spelet:

– Framför allt att vi får en bättre fart i vårt anfallsspel. Sen handlar det om en kombination också. Vi har varit lite nere och släppt in lite mål och inte vunnit och då sker det inte med en gång. När man inte har det där absoluta självförtroendet och släpper in en massa mål, då får man inte med sig poängen. Det hänger väldigt mycket samman med att ha ett bra försvarsspel, men också långsamt börja få ett bättre anfallsspel än vad vi har haft under den sista tiden.

I startelvan återkommer Gudmundur Thórarinsson som spelar på det centrala mittfältet tillsammans med Andreas Blomqvist. Sebastian Andersson, matchhjälte senast, är tillbaka på topp och David Moberg Karlsson har flyttats tillbaka till mittfältet från start.

Så här ställer IFK upp mot Djurgården: David Mitov Nilsson – Linus Wahlqvist, Andreas Johansson, Jón Gudni Fjóluson, Nikola Tkalcic – David Moberg Karlsson, Gudmundur Thórarinsson, Andreas Blomqvist, Alexander Jakobsen – Kalle Holmberg, Sebastian Andersson.