Tabelläget var tämligen odramatiskt för IFK Norrköping inför den sista gruppspelsmatchen i U21 allsvenskan. Ett redan slutspelsklart "Peking" mönstrade än dock en A-lagsbetonad startelva, med nyförvärvet Aslak Falch mellan stolparna, i 3–0-vinsten mot tabelljumbon ÖSK. Norrmannen, som så sent som i söndags blev klar för IFK, var nöjd efter sin första insats för klubben.

– Det kändes jättebra. Jag fick en bra start och gjorde några fina räddningar, sa den nytillkomne målvakten efter vinstmatchen.

Extra skönt att hålla nollan i första matchen?

Artikelbild

| Simon Skrabb.

– Ja, finns ingenting som är bättre! Det blev en bra start, bara att köra vidare nu.

Matchen, liksom tabelläget, blev aldrig speciellt spännande. Gästande IFK gick till halvtidsvila med en 1–0-ledning efter ett fint mål signerat Pontus Almqvist. Den andra halvleken på Behrn Arena fick se ett Norrköping som utökade sin ledning två gånger om genom. Alfons Sampsteds avslut letade sig in i nätmaskorna via ÖSK-ben och tillslut kunde Simon Skrabb fastställa slutresultatet till 0–3.

– Det var väldigt roligt, en bra match. Killarna hade en bra energi och spelade med en jävla glädje. Vi vinner välförtjänt, sa tränare Mathias Florén.

IFK kan nu blicka framåt mot det kommande slutspelet där man ställs mot Brommapojkarna, Falkenberg och antingen Malmö eller Elfsborg.

Artikelbild

| Pontus Almqvist.

– Jättekul. Det var den viktigaste målsättningen, att ta oss dit. Det blir kul att få mäta oss med BP igen. Falkenberg vet vi inte så mycket om i och med att de spelar i en annan division, sa Florén om IFK:s kommande motstånd.