Två klena inledningar.

I första halvlek var det ett bolltapp på mitten, fallande försvar. Örebro behövde inte förta sig utan kunde slå inlägg som dalade mot IFK:s ytterback. Maic Sema klev fram och nickade bollen i backen och upp i nättaket bakom en chanslös Michael Langer.

I andra var det favorit i repris för Örebro och Nahir Besara.

Forwarden sköt ohotad 3–2 och 4–2 inom loppet av tre minuter. Den mesta av den tiden hade ägnats åt att Örebrofirande efter hans första mål, så det var inga minuter som krävde någon djupanalys för att bedömas som mindre lyckade för IFK.

– Vi börjar lite trevande, sedan kommer vi tillbaka i varje halvlek. Sista 20 minuterna var riktigt bra, men vi hängde lite med huvudena idag. Hade vi fått in ett mål till hade det kunnat bli en annan match, sa Kalle Holmberg, efteråt.

Anfallaren såg ut att hämmas mer av den onda halsen som han dragits med i veckan.

Men en målskytt är en målskytt.

Artikelbild

| Trångt. IFK Norrköping jobbade hårt för att komma ifatt Örebro i målprotokollet men hittade inte luckorna i 4–2-förlusten.

Kalle Holmberg nickade in den första kvitteringen, 1–1, och visade att han fortfarande är het i toppen av skytteligan med sin sjunde allsvenska fullträff.

– Det var lite annorlunda att göra mål med en annan färg på tröjan, men det räckte inte, sa han utanför IFK:s spelarbuss, efter att han pratat med släkt och vänner från hemstaden Örebro.

Före matchen hade den bortgångne ÖSK-profilen Ivan Stenberg hyllats. Ingen i Örebro kunde undgå hans kärlek för klubben. Tränaren Alexander Axén var känslofylld och kunde inte genomföra någon intervju med Cmore före avspark.

– Alla visste hur han var. Jag kunde vara förbundskapten ena stunden, sedan kunde jag dra åt helsike i den andra. Därför var det rätt skönt att jag kunde vara hygglig idag, sa Axén efter 4–2-segern.

Även IFK-anfallaren Holmberg var rörd.

– Jag var tagen såklart. Ivan var en fantastisk människa. Det var en fin hyllning. Det kändes skönt att vara här, sa Kalle.

Det var mer hjärta och vilja i laget som hade 39 procents bollinnehav mot IFK:s 61.

– Vi visste att de är ett bra lag, framförallt när de är hemma och rullar bollen snabbt. Då gäller det att få tag i bollen genom att sätta dem i bra press. Det lyckades vi inte med idag och vi fick inte riktigt igång vårt spel. Det var inte hundraprocentigt idag, sa Holmberg innan han steg in i spelarbussen mot Norrköping.

I veckan väntar Europa League och nästa söndag allsvenskan igen för ett IFK som sakande energin.

– Vi går igenom matchen imorgon sedan är det en ny match, sa Kalle.

Det finns många chanser till revansch.