"Att en lösning ska komma utifrån kan ni glömma", säger manager Jens Gustafsson.

"Vi värvar bara om vi säljer någon", säger ordförande Peter Hunt.

Juli månad har inte blivit som planerat för IFK. Laget har bevisligen haft svårt att ställa om mellan det tighta matchandet i Europa League och allsvenskan och tre raka allsvenska förluster har blivit resultatet – fler förlusten än på hela vårsäsongen.

Artikelbild

| "Blomqvist och Skrabb ser vi som nyförvärv" säger IFK-managern Jens Gustafsson, som menar att ekonomin inte tillåter allt för dyra tillskott i truppen.

På söndagen kom den senaste. Trots ett turligt segermål hade AIK övertaget i stora delar, mycket tack vare lagets debuterande nyförvärv, och målvakten David Mitov Nilsson hymlade inte efter matchen:

– Vi kanske måste värva också, sa han då.

"Kan ni glömma"

Men några liknande stjärnförvärv verkar Mitov Nilsson få fortsätta vänta på. Varken manager Jens Gustafsson eller ordförande Peter Hunt tycks dela åsikten.

Artikelbild

| Peter Hunt, IFK-ordförande.

– Vi människor har en tendens att tänka att en lösning ska komma utifrån men det kan ni glömma. Man kan inte förvänta sig lösningar som gör IFK väldigt mycket bättre på en gång, de rekryteringarna har vi aldrig gjort och de kostar så mycket pengar att vi tvingas sätta en broms, säger Gustafsson.

Även ordförande Peter Hunt är återhållsam:

– Blir vi uppvaktade och det finns risk att någon eller några försvinner så måste vi ha en stor beredskap och det har vi. Men vi värvar nog bara om vi först tappar någon.

Har redan förstärkt

Både Hunt och Gustafsson påpekar samtidigt att laget kommer att fått ett antal ordentliga förstärkningar – även om dessa inte hämtas utifrån.

– Blomqvist och Skrabb ser vi som nyförvärv. Även Mohanad Jeahze och ett antal juniorer som är på väg upp. Vi har en alldeles utmärkt trupp som jobbar stenhårt varje dag. Om vi ska hålla på att mäta oss med nyförvärv och att de ska vara lösningen på alla våra problem då är man fel på det, säger Gustafsson.

Även IFK-ordföranden ser de numer friska IFK-spelarna som något av nyförvärv i sig.

– Blomqvist, Skrabb, Mitov Nilsson och Tkalic har varit borta nästan hela säsongen. Blomqvist har gjort stora framsteg på träningen och redan hoppat in i några matcher om kan bli oerhört viktig, säger Hunt.

Är någon spelare aktuell att lämna?

– I nuläget är det ingen som konkret är på väg bort.