Nykomlingen Kumla på bortaplan blev en knepig uppgift för Norrköpingslaget, som inledningsvis inte fick mycket att stämma.

– Det var mycket fram och tillbaka och Kumla var lite hetare och behärskade den typen av fotboll lite bättre. Vi kändes stressade i första halvleken, sa Assyriskas tränare Simon Dogan.

Han och spelarna pratade om att ha tålamod inför den andra halvleken. Det hade man och spelet blev också bättre.

– Vi hade mer boll, bättre ork och de bästa målchanserna, berättade Simon om de avslutande 45 minuterna på Kumla IP.

Joachim Poikela hade ett friläge ungefär en kvart in på andra halvleken, och fem minuter före slutet trodde många på straff för Assyriska – men inte domaren, som valde att fria.

– Riki (inhopparen Cakic) sprang sig fri, men deras försvarare använde både armar och tröjdragningar och slutligen en knuff i ryggen så Riki fick inte iväg ens ett avslut. Det såg verkligen ut som en solklar straff, sa Simon.

Nu blev det 0–0 och en varsin premiärpoäng till lagen.

Ett resultat som gav lite blandade känslor för tränare Dogan.

– Självklart skulle vi velat haft alla tre poängen, men så här med lite distans kan vi nog vara ganska nöjda ändå. Premiär är alltid lite speciellt, sa han.

Hela backlinjen imponerade i bortalaget, liksom innermittfältarna Alen Ahmetovic och Ermin Kojic samt Ignatius Malki, ett ständigt hot på topp.