STUDIO PEKING: "Han ska spela till vänster"

20-årige Ísak Andri Sigurgeirsson ses som en av IFK:s mest spännande unga spelare. Men under våren har Laorent Shabani gått före i Andreas Alms startelvor. I senaste avsnittet av Studio Peking förklarar Christer Gustafson varför han vill se en förändring.

Har Ísak Andri Sigurgeirsson spelat till sig en chans i startelvan? Montage: NT.

Har Ísak Andri Sigurgeirsson spelat till sig en chans i startelvan? Montage: NT.

Foto: Bildbyrån

Fotboll2024-04-04 20:00

Efter att ha värvats från isländska Stjarnan under sommarfönstret 2023 var Ísak Andri Sigurgeirsson en av få ljusglimtar i IFK under hösten. Tre mål på elva allsvenska matcher lovade mer. Men under inledningen av årets säsong har islänningen hamnat på bänken.

Fyra år äldre yttern Laorent Shabani startade i den allsvenska premiären. Och även under cupspelet var Shabani tydligt före i hackordningen.

Men efter tre mål på sex matcher för Sigurgeirsson, inklusive ett välplacerat avslut i bortre hörnet mot Malmö FF, vill NT-sportens krönikör Christer Gustafson se att 20-åringen får en chans från start.

– Jag tycker att han ska spela, säger han i podden Studio Peking och utvecklar:

– Han ska spela till vänster. Även om Shabani har gjort en bra vinter och vår ser jag lite större uppsidor med Sigurgeirsson. Säg att de är ganska jämna just nu, men hans utvecklingspotential är ännu lite större. Jag skulle satsa på honom. Han målade också i premiären. Så han har något där som skulle kunna bli riktigt vasst.

Dessutom i senaste avsnittet av Studio Peking:

✔ Frågetecknet i backlinjen.

✔ Gjorde IFK rätt i premiärmötet med MFF?

✔ Spaningen inför damallsvenskan: hon är en blivande landslagsspelare.

Lyssna på hela avsnittet i spelaren nedan. Eller i appar där poddar finns.