Skyddsbil pĂ„körd – utreds som trafikolycka

Ny incident vid vÀgarbetsomrÄde. SkÄpbil kolliderade med bildörr.

Polis ryckte ut till trafikolyckan i HÀlla-korset pÄ torsdagsmorgonen.

Polis ryckte ut till trafikolyckan i HÀlla-korset pÄ torsdagsmorgonen.

Foto: Maja Suslin//TT/arkiv

Valdemarsviks kommun2019-10-03 17:30

En bilist kolliderade vid 06.45-tiden pĂ„ torsdagen med en bildörr tillhörande ett sĂ„ kallat TMA-fordon som stod uppstĂ€lld i HĂ€llakorset pĂ„ E22. Inga personskador har rapporterats. 

Polisen kom till olycksplatsen och förhörde parterna. HÀndelsen kom att anmÀlas som en trafikolycka. Det framgÄr inte i rapporten vem som vÄllat olyckan och i nulÀget finns ingen misstÀnkt.

– Vi har tvĂ„ olika historier att gĂ„ pĂ„. Trafikutredarna kommer nu att titta pĂ„ hĂ€ndelsen i ett försök att kunna styrka brott. SkĂ„pbilsföraren sĂ€ger att han körde nĂ€r nĂ„gon stoppsymbol inte visades, men motparten har en annan uppfattning, kommenterar Åsa Willsund, polisens presstalesperson.

Vi kunde hÀromdagen berÀtta om flaggvakten Sara Edoff Nielsens och hennes kollegors tuffa vardag under de pÄgÄende asfalts- och belÀggningsarbetena mellan Söderköping och Valdemarsvik. Hon uppmanar pÄ nytt bilister att visa hÀnsyn och sÀnka farten.

– Vi utför ett arbete, vi stĂ„r inte pĂ„ vĂ€gen för att jĂ€vlas. Kunskapen och förstĂ„elsen för vĂ„rt uppdrag Ă€r liten. Bilisterna verkar tro att köerna Ă€r vĂ„rt fel! sĂ€ger Sara Edoff Nielsens 

Truck Mounted Attenuator (TMA), Àven kallat TMA-bil, Àr ett pÄkörningsskydd som först och frÀmst anvÀnds vid kortare fasta vÀgarbeten. Skyddet bestÄr av ett deformationsblock med tillhörande ljustavla som monteras baktill pÄ ett arbetsfordon eller en lastbil. Syftet Àr att ge skydd Ät bÄde vÀgarbetare och förbipasserande trafikanter.

SĂ„ jobbar vi med nyheter  LĂ€s mer hĂ€r!