Igår tog han över en hel bilverkstad med totalt fyra anställda. För övrigt samma verkstad som han knallade in i för 26 år sedan. Då som nybakad fordonsmekaniker.
– Jag har inte haft något annat jobb och det föll sig ganska naturligt att jag tar över verkstaden, när det stod klart att den var till salu, säger Wigren.
Rent formellt handlar det om att han blir ägare till Valdemarsviks Verkstadsbolag AB, som tidigare ingick i Bilam. Men förra året slog Mekonomen till och köpte upp både Bilambutiken och tillhörande lager, men även 49 procent av verkstaden. Resterande 51 procent behöll Bilam-ägaren, Jon Magnusson, som nu tillsammans med Mekonomen säljer verkstaden till Wigren.
– Eftersom jag inte arbetar inne i verksamheten, så känns det inte bra. Därför har vi erbjudit Jonas att köpa verkstadsdelen, säger Jon Magnusson, som för övrigt är platschef för Merkonomens butik och lager i Valdemarsvik.
Men Jonas Wigrens nyförvärv kommer även fortsättningsvis att vara knuten till Mekonomen.
– Ringer man hit svarar vi Mekonomen. Vi kör deras paket. Tar reservdelar därifrån samtidigt som de stödjer oss inom olika områden.
Köpet omfattar inkråmet. Lokalerna hyrs i den före detta Caltex-macken, som Bilams företrädare renoverade och byggde ut rejält för fyra år sedan.
– De är fantastiska att arbeta i, med totalt fem lyftar, säger Jonas Wigren, som inte kommer att förändra verksamheten, vare sig det gäller antalet anställda eller verkstaden.
Nervöst att bli egen företagare?
– Visst känns det lite pirrigt, men jag har fått mycket hjälp. Jag är också fullt medveten om att arbetstiden, sju till fyra, måste korrigeras en del, bland annat med tanke på mer jobb och personalansvar. Men rent allmänt känns det som en härlig kick.
Kickar har han dock fått, en hel del, under årens lopp, som rallyförare. Han har bland annat tagit tre SM-guld i trimmat tvåhjulsdrivet och silver i stora VRC-klassen samt en rad Junior SM-medaljer.
Men nu är det slut med de stora tävlingarna inom rallysporten.
– Jag kommer inte att satsa på någon högre serie, som kräver att man måste ligga borta i flera dagar för varje deltävling, vilket kan bli sex, sju om året. Fortsättningsvis blir det lokala tävlingar i Östergötland och norra Småland. De senaste åren har jag även fått en nytändning om folkracen, som jag började med 1987, säger Wigren, som inte gillar friläget.