Kenneth Quick, sekreterare i Folkets hus-föreningen och bioansvarig:

– Vi går från 5.1 till 7.1 ljudmässigt och får ytterligare två separerade högtalare i salongen. Sedan tidigare har vi investerat i 3D och digital projektion. Det var läge att uppdatera den gamla ljudanläggningen som köptes in 1981 men som nu är till salu.

Investeringen har också fört med sig att föreningen fått dra nya kablar till anläggningen.

Artikelbild

| Välkomna. Kenneth Quick och Örjan Carlsson pratar sig varma om den nya ljudupplevelsen.

– I lördags var det premiär för det nya ljudet då vi körde direktsänd opera (Glada änkan) från Stockholm. 125 personer såg föreställningen och alla var nöjda, utvecklar han.

Örjan Carlsson, kassör, berättar att investeringen var ytterst nödvändig för framtiden.

– Hela styrelsen var överens om beslutet. Ljudet idag har också blivit så pass mycket annorlunda jämfört med förr. Inte minst när det gäller alla ljudeffekter i action-filmerna.

Föreningen har vidare satsat stora pengar på en modern ljudanläggning i fest- och möteslokalen Viran. Förutom ny förstärkare, mikrofoner, mixerbord, skåp, högtalare och kablage har utrymmena dessutom utrustats med en efterlängtad hörselslinga.

Färsk statistik visar att cirka 5 000 besökare besöker Folkets hus i Gusum varje år för att titta på film. Förra året bokfördes 182 filmvisningar. På helgerna är det ofta matiné och film. Nästa satsning sker under sportlovsveckan som inleds redan på måndag.

Kenneth Quick igen:

– Första filmen som visades i Folkets hus i Gusum var filmmusikalen Tappa inte sugen (1947) med Nils Poppe. Året var 1949. Efteråt var det dans. Bion invigdes i januari -50.