LOKALT

På måndagskvällen blev det totaltstopp i trafiken på riksväg 51 mellan Svärtinge och Finspång. Två personbilar krockade och måste bärgas och en person fördes till sjukhus.

På måndagen bad polisen i Linköping om allmänhetens hjälp för att hitta de som försökte stjäla en bil på Tornby förra veckan. Två personer dök upp och försökte tvinga en anställd på ett företag på Gottorpsgatan att lämna över bilnycklarna. Det blev en brottningsmatch. Men vilka är rånarna?

Efter det stora utbrottet av mjältbrand på Omberg har Jordbruksverket nu börjar massvaccinera över 3 000 nötkreatur och får i området. Jobbet tar flera månader. En tillfällig vaccinationscentral har öppnats i räddningstjänstens lokaler i Ödeshög. Förra året dog 15 djur av smittan.

Efter ett öppet kritiskt brev från en sjuksköterska på Vrinnevisjukhuset i Norrköping, som protesterar mot lågt lönebud till sjuksköterskor, sa regionrådet Kaisa Karro (S) att sjuksköterskan kommer att få svar och att "det ska vara trivsamt att gå till jobbet" för vårdpersonalen.

INRIKES

Den sista av de tre patienter som opererades av skandalkirurgen Pablo Macchiarinihar nu dött. Kvinnan kom till Karolinska universitetssjukhuset 2012 och fick en ny luftstrupe av plast. Kvinnan fördes senare till USA för flera operationer. Hon blev 27 år.

Skatteverket meddelade på måndagen att fler svenskar kan få tillbaka skattepengar till påsk. Även slarvigt folk som inte skaffat sig en digital brevlåda får chansen; tiden förlängs nu till 26 mars. Myndigheten vill lära fler att fixa deklarationen digitalt.

UTRIKES

Köttskandalen i Brasilien rullade vidare under måndagen. Flera länder valde att sätta stopp för kött från Brasilien där myndighetstjänstemän är misstänkta för att ha mutats för att släppa igenom skämt och smittat kött. EU-kommissionen tänker blockera köttfuskarna i hela EU.

Ett Saab 340-plan på väg att flyga in mot Sydneys internationella flygplats och landa, tappade plötsligt ena propellern. Passagerare såg propellern fara förbi utanför fönstret. "Extremt ovanligt" enligt flygbolaget.

SPORT

LHC förlorade mot Brynäs på måndagskvällen. Delar av spelet var stabilare än i lördags men sedan blev det utvisning och förlust.

Åtvidabergs FF:s nyförvärv Emil Bellander stod för tre mål då ÅFF vann mot IFK Norrköping på Östgötaporten. "Vi vann komfortabelt" tyckte Roar Hansen efteråt.

Västervik vill anordna ishockey-VM, tillsammans med Oskarshamn. Tillsammans tänker de skicka in en ansökan om att arrangera VM för U 18-landslag.

Lukas Persson kan vara på väg tillbaka till IFK Motala, från Kungälv. Persson bekräftar att IFK "har hört av sig" men säger att det krävs ett bra erbjudande för att det ska bli något.