Så hotade 18-åringen Jocke och Jonna

Nu inleds rättegången mot den 18-åriga man som åtalats för flera hot och sexuella ofredanden riktade mot Joakim och Jonna Lundell samt parets dotter.

Elisabeth Massi Fritz representerar Youtube-paret.

Elisabeth Massi Fritz representerar Youtube-paret.

Foto: Christoffer Hunt/Pressbild

Norrköpings kommun2019-08-27 19:00

Åtalet gäller olaga förföljelse och i stämningsansökan sammanfattar åklagaren anklagelserna under 14 punkter. Det handlar om flera fall av olaga hot, ofredande och sexuellt ofredande.

Joakim Lundell uppger att paret inte vill ge några kommentarer. Han hänvisar i stället till advokat Elisabeth Massi Fritz.

– Det har varit en mardrömssituation, säger hon om hur hennes klienter har upplevt situationen.

18-åringen ska bland annat ha lagt ut en video på sociala medier där han hotar att begå sexuella övergrepp mot parets dotter (som är född i hösten 2018). Enligt åklagaren har han även hotat att bränna ner familjens hus och skickat bilder som indikerar att han stått vid deras bil.

I juli uppges han ha publicerat Joakim Lundells personnummer, adress och telefonnummer på nätet, för att samma dag i en video dödshota familjen. I filmen uppges han ha "kraftigt slagit sig själv" och sedan hävdat att Joakim Lundell skulle få "ännu ondare" när han gav sig på honom.

– Förföljelsen har fått stora konsekvenser för mina klienter. Det är en lättnad att det kommer bli en rättegång och prövning av målet, säger Elisabeth Massi Fritz.

De åtalade 18-åringen, som är hemmahörande i Stockholmstrakten, förnekar brott. Hans advokat Basso De Basso vill inte uttala sig.

– Ingen kommentar, skriver han i ett sms.

Huvudförhandlingen inleds i Stockholms tingsrätt under onsdagen.

En 18-årig man åtalas för att bland annat ha dödshotat Joakim och Jonna Lundell.
En 18-årig man åtalas för att bland annat ha dödshotat Joakim och Jonna Lundell.
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!