Så blev domen efter hoten mot familjen

En 18-årig man döms i tingsrätten efter att han bland annat dödshotat de kända Youtube-profilerna Jocke och Jonna och deras familj.

18-åringen åtalades för hot mot familjen Lundell som bor i Norrköping.

18-åringen åtalades för hot mot familjen Lundell som bor i Norrköping.

Foto: Fredrik Sandberg/TT

Norrköpings kommun2019-10-07 11:42

Under måndagen föll dom för den 18-åring som åtalats sedan han vid flera tillfällen hotat Youtube-paret Jocke och Jonna från Norrköping och deras dotter.

Tingsrätten meddelar att 18-åringen döms till skyddstillsyn för två fall av olaga hot samt även för olaga förföljelse. Han ska även genomgå den behandling som frivården anser vara lämplig.

18-åringen döms även till att betala 5 000 kronor i skadestånd till en av Jocke och Jonnas anställda samt 25 000 vardera till Jocke och Jonna Lundell.

I åtalet kunde man läsa att 18-åringen misstänktes bland annat ha lagt ut en video på sociala medier där han hotar att begå sexuella övergrepp mot parets dotter (som är född hösten 2018). Enligt åklagaren har han även hotat att bränna ner familjens hus och skickat bilder som indikerar att han stått vid deras bil.

18-åringen ska även ha publicerat Joakim Lundells personnummer, adress och telefonnummer på nätet, för att samma dag i en video dödshota familjen.

Jocke Lundell var själv åtalad för förtal av 18-åringen sedan han misstänktes för att ha lagt ut uppgifter på sociala medier om att 18-åringen ska ha skadat djur. Jocke Lundell frias helt i det ärendet.

När vi når Jocke Lundell kommenterar han domen så här:

– Det fanns en period under rättegången där vi började misströsta då man försökte vända vårt kändisskap emot oss. Därför är vi uppriktigt sagt enormt lättade idag. Det visar för alla att brott av den här typen, som begås på nätet, kan och kommer att få rättsliga konsekvenser framöver.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!