Himmelstalundsbadet öppnar först den 3 juni och bassängerna i Vasaparken och Folkparken är fortfarande torrlagda. Men på centralbadets utomhusanläggning är bassängerna öppna sen en knapp vecka tillbaka.

– Jag blir lika lycklig varje gång det öppnar för säsongen. Det är så skönt med den friska luften, säger Ninni Björling.

Hon besöker badhuset 2–3 gånger i veckan året om. Under fredagen satt hon tillsammans med Irene Elsasdotter och Ingrid Eriksson och fikade i solen efter ett pass vattengymnastik.

Artikelbild

| Fikapaus. Ingrid Eriksson, Irene Elsasdotter och Ninni Björling besöker badhuset 2-3 gånger i veckan och att fika tillsammans är ett viktigt inslag.

– Det här är livskvalité, konstaterade Irene Elsasdotter.

I 50-metersbassängen övar Johan Bovellan crawl.

– Jag är ledig i ett par veckor, så då passar jag på att simma varje dag. Det är mycket skönare nu när man kan vara ute och slipper trängas, säger han.

Och att det upplevs trångt inne i badhuset är han inte ensam om att tycka.

Artikelbild

| Träning. Johan Bovellan träningssimmar ofta och tycker det är mycket skönare att kunna vara utomhus igen.

– Jag har motionssimmat här i trettio år och tycker det är lika skönt varje gång utomhusdelen öppnar. Inne blir det många att samsas med, säger Margita Jonsson.

Sommartid badar hon gärna i sjöar också, men tycker ändå att det är bra att det finns alternativ mitt i city.

Artikelbild

| Grön oas. "Det är viktig att kunna erbjuda en grön oas mitt i city", tycker anläggningschef Gunnila Sonetoft.

Utebadet öppnar den 15 maj varje år och har öppet till och med den sista augusti. Men det är inte alltid sommarvärmen kommer så snart som den gjort i år.

– Det händer att det är kallt och regnigt ett par veckor först, men stamgästerna brukar trivas ändå, säger Gunnila Sonetoft, anläggningschef.

Artikelbild

| Öppet igen. Utomhusbadet har öppnat för säsongen. "Vi har lite problem med måsar som skitar ned, som vi försöker lösa. Annars är det skönt att kunna öppna utomhusdelen", säger anläggningschef Gunnila Sonetoft.

– Bara det inte blåser för mycket eller åskar så är det skönast ute, säger Ingrid Eriksson.