Kvinnan fördes med ambulans till Universitetssjukhuset i Linköping, där hon på fredagen fortfarande vårdades på intensivvårdsavdelningen. Såväl polisen som sjukhuset uppgav att hennes läge hade förbättrats, men skadorna beskrevs fortfarande som allvarliga.

Kvinnan, som är i 60-årsåldern, befann sig på torsdagskvällen i en villa i Svärtinge då en brand uppstod. Hon fick hjälp ut ur huset av en man i 50-årsåldern, men räddningspersonalen blev snart misstänksamma när de såg henne.

– Kvinnan uppvisade skador som inte kunde relateras till branden. Därför valde vi att gripa mannen, säger Leif Hermansson, chef för polisens avdelning för grova brott.

Artikelbild

| Ruiner. Dagen efter den misstänkta mordbranden hade huset brunnit ner till grunden och eftersläckning pågick fortfarande.

Mannen anhölls senare misstänkt för grov misshandel och mordbrand. Han förhördes av polisen under fredagen, men det är oklart hur han ställer sig till misstankarna.

Själva huset blev snabbt övertänt och hade på fredagsmorgonen brunnit ner till grunden. Men trots rubriceringen mordbrand har polisen i nuläget inga konkreta bevis för att mannen hade tänt på huset.

– Vi vet inte hur branden har uppstått och det finns inget som direkt pekar på att det är anlagt, säger Leif Hermansson och förklarar att rubriceringen i stället bland annat handlar om de höga värden som har förstörts.

Förutom förhör med mannen har även kvinnan och en del grannar hörts. Polisen har även gjort en teknisk undersökning på platsen, men räknar inte med att kunna undersöka husresterna förrän nästa vecka, på grund av den höga värmen.