Istället anser rätten att det rör sig om en uppenbar efterhandskonstruktion, som beror på att målsägaren på grund av sin relation till den åtalade 36-åringen inte vill medverka till att saken utreds.

Det var den 12 november förra året som 36-åringen blev arg när han och hans flickvän inte var välkomna att sova över hos målsägarens vän i bostadsområdet Åby i Norrköping. Han krävde då att antingen få pengar eller att få sova i målsägarens bil. När målsägaren inte gick med på det blev det bråk om bilnycklarna, varpå 36-åringen enligt åtalet både bet och knivhögg målsägaren.

Trots den uppenbara efterhandskonstruktionen anser tingsrätten att de uppgifter som målsägaren och vittnen lämnat, framför allt i polisförhör, ger stöd för det händelseförlopp som åklagaren redogjort för. Den tekniska bevisningen ger likaså stöd för detta.

Därför finner tingsrätten det styrkt att den åtalade 36-åringen, som tidigare var en frontfigur i Outlaws, såväl knivhuggit som bitit målsägaren. Då han använt kniv och ett av knivhuggen tog i målsägarens bröst, med vitala organ i dess omedelbara närhet, bedöms gärningen som grov misshandel.

Dessutom fälls 36-åringen för tillgrepp av fortskaffningsmedel, grov olovlig körning, grovt rattfylleri, ringa narkotikabrott och brott mot knivlagen. Han döms till 1,5 års fängelse.

Han förnekar alla brotten utom ringa narkotikabrott och brott mot knivlagen. 36-åringen förekommer under 44 avsnitt i belastningsregistret. 2014 dömdes han för rån och 2016 för grov olovlig körning.