Klockan 12.33 larmades polisen till en trafikolycka på E4 i höjd med Kimstad. En lastbil hade då avvikit efter att ha kört in i ett vägarbetsfordon längs motorvägen.

– Vägarbetsfordonet körde sakta och höll på med oljegrusläggning eller liknande. Lastbilen missar säkert att det går så långsamt och kör in i fordonet lite grann, säger Åsa Willsund, presstalesperson hos polisen i Östergötland.

Det ska inte ha rört sig om en våldsam kollision utan lastbilen ska ha tagit i vägarbetsfordonet så att lastbilen tappade sin sidobackspegel.

– Lastbilen stannade till men innan de hann byta uppgifter lämnade lastbilen platsen, säger Åsa Willsund.

Gick chauffören ut ur lastbilen?

– Jag vet inte om han gick ur lastbilen riktigt. Det verkar som att föraren av vägarbetsfordonet går fram till lastbilen och där vet jag inte om de sagt något till varandra eller om den bara lämnat.

Polisen känner till vem som äger lastbilen som var inblandad i olyckan och det är ännu inte klarlagt om det överhuvudtaget rör sig om något brott.

– Föraren av vägarbetsbilen kommer själv att försöka ta kontakt med föraren av lastbilen. Det kan röra sig om ett missförstånd. Vi har inte skrivit någon anmälan ännu, säger Åsa Willsund.