Restaurangerna poppar upp som svampar ur marken men med sin renodlade hamburgerrestaurang hoppas ägarna att den utbredda Stockholmtrenden kommer bli ett vinnande koncept även i Norrköping. Det är Östgöta Kök och Stellan Linde som öppnar nytt och ger hamburgaren en speciell plats.
– Mat på bröd är fantastiskt, hamburgare är liksom det bästa av det. Det är en ungdomsdröm som blir sann, säger Stellan Linde, delägare i Burgers and Bangers.
Men varför ska man välja deras, något dyrare hamburgare, och inte den på ett snabbmatsställe?
– Man får mycket för pengarna, god mat och en annan upplevelse, säger Stellan Linde.
I ett inglasat rum kommer gästerna kunna se när köttet förbereds, och kockarnas skapande kan man följa från en bar.
– Det blir lite show och ärligt. Man kan se vad som händer med sin mat, säger Stellan. Många kockar tycker det är kul, det har blivit en grej efter alla kockprogram på tv, fortsätter han.
Råvarorna ska ha hög kvalité och det skotska köttet styckas och mals på plats.
– Vi har varit i Skottland och sett hur djuren har det. De strövar fritt och äter gräs. Det ger köttet den bästa kvalitén, säger Stellan.
En gång i veckan kommer man dessutom kunna köpa lunch genom en lucka från Drottninggatan.
– Vi kommer även ha luckan öppen en lördagsnatt i månaden som ett alternativ till annan krogmat, säger Stellan Linde.
Restaurangen på Drottninggatan delar uteservering med Ardor på Hospitalsgatan, som också ägs av Östgöta Kök.