Den tekniska utvecklingen har satt sina spår. Medelåldern är hög och att locka nytt, ungt blod är inte det lättaste.
Men än finns många tappra själar intill sina album.
– Klart det har varit en tråkig utveckling på så sätt. Det finns några enstaka ungdomar som är intresserade, men annars är det vi äldre som håller på, sade Christer Ihrstedt.
Han har varit med i Sveriges filatelistförbund sedan 1975 och har under årens lopp hunnit se hur branschen sprungits ifrån av datorn.
– Man pratar ofta om att vi måste få med ungdomen, men för ett tag sedan på en kongress i Huskvarna och Jönköping pratade vi om att vi kanske måste rikta om. Vi tror mer på att försöka locka personerna som är runt 45 år. Det är nog lättare.
Att ha planer är en sak – att veta hur de ska se ut är en annan. Christer Ihrstedt har sin klar i alla fall.
– Utöver fina och ovanliga motiv är det allmänbildning. Du lär dig mycket genom att titta och samla på frimärken.
68-åringen hade tagit sig från Närke och Örebro till Östergötland och Norrköping. Närmare bestämt till Haga och Rikscity. Det var för sjätte gången tid för Pekingträffen.
– Men det är min första. Jag tycker det har varit ett bra utbud. Det har liksom varit lagom många handlare.
Det hela arrangerades av Sveriges Filatelistiska Förening i Norrköping, och visst syntes det att filatelisterna tyckte om evenemanget. Glada miner från en fullsatt sal, där alla delade samma intresse – frimärken och vykort. Faktum är att du måste stå i kö för att få en plats under Pekingträffen.
– Det är bra för föreningen att vi har en sådan här aktivitet. Vi måste visa upp våra samlingar så att de yngre kan ta del av dem, sa SFF Norrköpings medlem Göran Weber.
Christer Ihrstedt har 37 album hemma i Örebro, och uppskattade att han har över 50 000 frimärken samlade.
Och visst – likt de flesta andra – har han sina favoriter.
– Jag samlar på motiv från Pitcairn Island. Det är en liten ö. Kan ni gissa hur många som bor i huvudstaden? 49. Och deras största inkomstkälla är försäljning av frimärken, berättade han, som även gillar motivet av fyrar.
En av de yngsta förmågorna i salen hette Gabriel Sjöblom och kom från Bie utanför Katrineholm. Åttaåringen har i tre års tid lagt stor fritid i sina frimärken.
– Jag gillar bilder på sport, mest tennis och fotboll. Det kan vara en hobby jag håller på med när jag är vuxen, men jag vet inte. Man hittar alltid nya saker, det är roligt, tyckte han.