Kungsgårdsgymnasiet, i utkanten av centrum, flyttar programmen ekonomi, handel, hotell- och turism samt särskolan till Kristinaskolan – som är granne med De Geergymnasiet – efter att den har renoverats. Renoveringen av Kristinaskolan inleds om några månader och beräknas ta ett år.
– De hamnar då fysiskt väldigt nära De Geergymnasiet och då kan ledning, logistik och administration samordnas, säger De Geergymnasiets rektor Johan Norman. Studievägledning, kurator och skolhälsovård räknas till det som kan samordnas.
Claes Göransson, rektor på Kungsgårdsgymnasiet, informerade sin personal om nya skolenheten på torsdagseftermiddagen:
– Tanken är att det ska hållas fackliga MBL-förhandlingar nästa torsdag. Jag tror inte att personalen har hunnit reagera än, säger han – men han säger sig vara positiv till nyordningen.
– Positivt är att Kungsgårdsgymnasiet hamnar vid Södertull som är en knutpunkt för kollektivtrafiken.
Från Kristinaskolan flyttas musikgymnasiets verksamhet till ett annex vid De Geergymnasiet och kulturskolan flyttar till Victoriaskolan.
– Men under renoveringen kommer kulturskolan att hålla till i De Geergymnasiet, säger Johan Norman.
Skolorna behåller sina namn och varumärken, betonar de båda rektorerna. Men Johan Norman tror att Kristinaskolan kommer att kallas just så – även om Kungsgårdsgymnasiets elever flyttar in:
– Namnet Lennings har alltid levt kvar som namn, fast det tillhör De Geergymnasiet, säger Johan Norman och påpekar:
– Det vi på De Geer är noga med, är att förebygga så att det inte kommer att kännas som en jättestor skola. Alla elever kommer att bli sedda på samma vis som idag.
De Geergymnasiet har nu cirka 650 elever och Kungsgårdsgymnasiet runt 600 elever idag, varav 350 flyttar till Kristinaskolan.