Det var strax efter klockan 14 som polisen larmades till en parkeringsplats vid Hageby vårdcentral. Där fanns två män som enligt uppgifter till NT hade skottskadats och fick föras med ambulans till Vrinnevisjukhuset.

Region Östergötland uppgav senare att den ene, en man i 20-årsåldern, hade avlidit av sina skador. Den andre, en man i 35-årsåldern, ska vara allvarligt skadad, men läget är enligt sjukhuset stabilt.

Flera källor uppger nu för NT att den dödade mannen är samme 19-åring som i oktober utsattes för ett mordförsök, då han sköts med tre skott vid en grönområde på Timmermansgatan.

Artikelbild

| En bil bogserades bort från brottsplatsen för vidare undersökning.

En 29-årig man åtalades förra veckan för försök till mord och i morgon, onsdag, skulle rättegången inledas i Norrköpings tingsrätt. Som NT tidigare har kunnat berätta är 29-åringen medlem i Hells Angels supportergrupp Red & White Crew. Enligt åtalet skulle motivet till mordförsöket vara att 19-åringen hade börjat umgås med personer från Outlaws tidigare Norrköpingsavdelning, som har legat i konflikt med bland annat Hells Angels-sfären.

Den andre man som skottskadades på tisdagen är, enligt källor NT har pratat med, en 34-årig före detta medlem i Outlaws. Mannen har figurerat vid en rad uppmärksammade brottsfall i Norrköping, som ofta har kretsat kring konflikten med andra kriminella grupperingar. Bland annat fanns 34-åringen bland de åtalade efter den våldsamma uppgörelsen utanför krogen Deli bar & kök sommaren 2011. För bara några sedan, dagarna innan jul, blev 34-åringen också skottskadad. Den gången sköts han efter att ha dykt upp på en svartklubb i anslutning till Hells Angels klubblokal på Stockholmsvägen.

Läs mer: Skottskadad gripen för mordförsök.