Videon är inte längre tillgänglig
Vi traskar från Färgaregården nästan bort till Rhododendrondalen.
- Om jag har förstått det rätt så var det här Rodd-Pelle hade sin anläggningsplats, säger Mattias Stenberg och kliver ut på den lilla träkajen med räcken, som finns där nu, och tittar ut över Strömmen medan ösregnet tar ny fart.
Femöresbron ligger ytterligare en bit bort.
- Alla har inte så lätt att gå hela vägen runt och bron skulle göra det lättare för Kneippenborna att ta sig över till Folkparken, säger han.
Inte ensam om önskan
Han är inte ensam om att vilja ha en bro här.
I våras fick kommunen ett medborgarförslag från PRO i Ektorp om en bro för att korta promenadsträckan.
- Jag föreställer mig att det är ett bra läge här där Strömmen är som smalast och så finns ju en historisk anknytning också, säger Mattias Stenberg.
Han har läst på om Rodd-Pelle, som började ro folk över Strömmen i slutet av 1800-talet och om John Philipsson, som tog initiativet till och bekostade Folkparken också i slutet av 1800-talet.
Det Mattias Stenberg tänker sig är en gammaldags, vacker gång- och cykelbro i trä.
- Så att den smälter in i miljön.
Han tror att det kan bli väldigt fint.
Stadsplaneringskontoret har fått i uppdrag att skapa möjligheter för bron i detaljplanen. Inga beslut är fattade ännu, men Mattias Stenberg räknar med stöd från sina rödgröna koalitionskamrater i stadsplaneringsnämnden, där han är ordförande, och han hoppas att bron ska finnas här 2014.
Får loss pengar
Någon kostnad vet han inte ännu, inte ens på ett ungefär. Dock ser han en lösning när det gäller finansieringen. Just nu pågår arbetet med detaljplanen för att det ska bli möjligt att bygga bostäder ovanför Strömmen och Rhododendrondalen. Kommunen äger marken.
- Säljer vi marken får vi loss pengar till en bro, konstaterar han.
18 meter vattenfall
De båda andra nya broarna är den planerade från Saltängen till Strömholmen och den mellan Visualiseringscenter och Kåkenhus.
- Norrköping har 18 meter vattenfall genom stan. Det är det inte många städer som har. Broar är ett sätt att öka tillgängligheten och skapa mera närhet till vattnet, säger Mattias Stenberg.