Med sin cerisrosa och svarta päls undersöker Kakmonstret flera caféer. Barnen har med sig en lista på vad som ska finnas för att de ska godkänna utbudet. Det ska finnas skyltar om de har laktos eller glutenfritt bröd, personalen ska vara kunnig, det bör finnas laktosfri mjölk och så kakor förstås. Godkänns caféet får de ett diplom.
- På ett fik fanns pannacotta och det är lite ovanligt. Jag vet inte om jag tycker det är gott. Bäst tycker jag ändå om budapestbakelser. Dom är goda, säger Jonathan Ågehäll 10 år.
Hittills har caféerna klarat sig skapligt. Dock har inget café ännu fått diplom. Inget har uppfyllt alla kriterier. Barnen är vana och ingen blir förvånad när det till exempel inte finns laktosfri mjölk.
- Det är oftast bättre sortiment i småstäderna. I storstäderna finns det ändå folk som handlar. Då är det lättare för caféerna att strunta i oss, säger Kakmonstret.
Kakletargänget tar med sig några av de kakor de hittar i butikerna för att sist men inte minst fika på ett mysigt ställe.
- Han är tjock Kakmonstret. Jättetjock, men han äter ju inte så nyttigt heller, säger Jonathan.
Kakmonstret håller hårt i påsarna med kakor men tänker dela med sig senare under dagen.