• torsdag 30 mars 2017
  • Familjeannonser
  • Lunchguiden
  • Grannar
  • Lokus
  • XTRABONUS
  • Lohts
  • JobbPlus - Östergötlands nya mötesplats för dig som söker jobb och nya möjligheter
Lägg ner Arbetsförmedlingen! Andreas Norlén (M) Andreas Norlén (M)
Vädersponsor:

Folkpartist säger nej till vissa hundraser

Norrköping Är alla våra fyrbenta vänner verkligen så snälla och söta som de ser ut? Eller är det ens våra vänner? Ska vissa hundraser förbjudas i samhället och vissa tillåtas?

Detta är en het fråga som diskuteras i SVT:s uppdrag granskning på onsdag och folkpartisten Mathias Sundin från Norrköping är med i debatten. Uppdrag granskning kommer framförallt ta upp frågan om hundrasen kaukasisk ovtjaka ska tillåtas ströva omkring bland våra hundägare i Sverige.

Anses som farlig 

Hundrasen har fått skarp kritik för att vara väldigt farlig enligt Folkpartiets lokala säte i Norrköping där man vill skapa en lagstiftning om att vissa hundraser helt ska förbjudas i samhället och därmed som sällskapsdjur.
–Vi vill att hela etablissemanget, övriga partier i riksdagen och Svenska kennelklubben får upp ögonen för denna viktiga fråga. Vi är de enda partiet som driver frågan och anser att det är mycket angeläget.
Folkpartiet i Norrköping har bollat frågan under en längre tid efter att vissa incidenter har inträffat där några av hundraserna varit inblandade. Hundraserna man vill förbjuda är bland annat den Sovjetiska hundrasen Kaukasisk ovtjaka, Pitbull och Japansk Mastiff.
Hundrasen Kaukasisk Ovtjaka väger mellan 70-80 kilo och är framavlad för att vara fientlig mot främmande människor och framstår som väldigt svår att fostra enligt Mathias Sundin.
–De kan se väldigt gulliga ut, nästan som nallebjörnar vilket kan ge ett fel intryck om ett barn som går fram för att klappa. Man kan tro att de är snällare än vad de är, men de är otroligt farliga, säger Mathias Sundin.
 

Vad hoppas du att debatten i Uppdrag granskning ska leda till nu?
–Vi hoppas att debatten skapar åsikter och leder till mer debatt och framförallt en ny lagstiftning där vissa hundraser måste förbjudas i samhället. Jag tycker att hela etablissemanget, riksdagspartierna och Svenska kennelklubben borde lyssna mer på alla vanliga hundägare, säger Mathias Sundin. 

 
 
44

Läsarkommentarer:

Folkpartist säger nej till vissa hundraser

Kommentering stängd

  • Senaste Nytt