Annonssamarbete med Tingstad Möbler

Ägarna: "Här finns något som passar alla stilar"

Våren står på glänt och det är snart dags att ta fram utemöblerna. På Tingstad Möbler satsar ägarna på ett brett sortiment som ska passa alla smaker och plånböcker. Nu är butiken fylld av nyheter till säsongen. ”Trendmässigt ser vi nya färger och mönster i år som vi inte sett innan”, säger Teresa Ljung.

Två år har passerat sedan Martin och Teresa Ljung tog över Tingstad Möbler. Trots att inflationen drabbat många företag har parets verksamhet fortsatt att blomstra och är störst på utemöbler i regionen.

– Förra året var tufft för all handel egentligen, men ändå ökar våra siffror och det är vi väldigt tacksamma för. Och vi kommer inte att höja priserna i år vilket känns väldigt roligt. De som kommer hit tycker att vi har förvånansvärt bra priser, många tror att vi är dyra eftersom vi inte är en kedja, men det är tvärtom, säger Martin. 

undefined
Martin och Teresa Ljung tog över Tingstad Möbler för två år sedan.

Butikens fem våningar är fulla av möbler för alla årstider. Nu har vårens nyheter tagit plats i ladan, allt från soffgrupper och parasoll till små balkongmöbler och kuddar.  

– Vi har en stor butik och bredd. Här finns något som passar alla stilar, allt från den lilla balkongen till den stora verandan. Från svenska klassiker till mer modern design, vi har egentligen allt. Våra huvudleverantörer för utemöblerna är Brafab, Hillerstorp och Atleve, säger Martin.  

– När våren drar i gång ordentligt får vi in utekuddar och plädar i massa olika färger. Sen har vi även uppladdningsbara lampor som man kan ha ute på en picknick till exempel. Du laddar den med USB och så lyser den i cirka sex timmar, säger Teresa. 

undefined
Ägarna ser stora förändringar i färgpaletten till vårens säsong.
undefined
Denna soffa är i olefintyg. Tyget släpper igenom väldigt lite vatten och torkar snabbt.
undefined
Butikens fem våningar är fulla av möbler för alla årstider.

Ägarna ser stora förändringar i färgpaletten till vårens säsong. 

– Trendmässigt ser vi nya färger och mönster i år som vi inte sett innan. Det är mycket mer crème- och naturfärger på ingång. Många soffgrupper kommer i cremefärgad stomme med inslag av naturrotting, det blir en medelhavskänsla på möblerna. Tidigare har stommar av aluminium mestadels varit vita och svarta, men nu kommer beige mer och mer, för de som vill ha lite varmare toner, säger han. 

– Sen kommer det även mer annorlunda parasoll än tidigare: Storblommiga i retrostil, med fransar och i randigt mönster. Vi ser också en hel del grönt och gult, så det är mycket mer färg nu, på allt sortiment, säger Teresa. 

Teresa och Martin tipsar – fundera över utemiljön och vilka funktioner du behöver

 

Martin och Teresa brinner för mötet med kunderna och lägger mycket hjärta och kärlek i det de gör. I deras populära fik som ligger i anslutning till butiken kan besökarna även köpa med sig produkter från andra lokala företag. 

– Vi ökar i cafét hela tiden vilket är jättekul. Det känns också väldigt roligt för oss att kunna erbjuda andra lokala produkter utöver det vi själva säljer. Som nyhet i år så kommer våra kunder att kunna handla ett antal produkter från Vikbolands Struts. Passar perfekt, så att de som besöker oss eller bara passerar på vägen, kan stanna och köpa med sig kött hem till grillen, säger Martin. 

– För oss är människointresset minst lika stort som möbelintresset. Det är viktigt att de som kommer hit har det bra, känner sig inspirerade och trygga och sen är nöjda med vår service och våra produkter. Vi vill vara en härlig prick på kartan mellan Söderköping och Norrköping där det händer grejer. Vi strävar hela tiden efter att utöka vårt sortiment och tjänster så att området ska bli ett livligt utflyktsmål, säger Teresa.

undefined
I fiket som ligger i anslutning till butiken hjälper ägarnas familj till.
undefined
Vårens nyheter har tagit plats i ladan.
undefined
"Vi har en stor butik och bredd. Här finns något som passar alla stilar, allt från den lilla balkongen till den stora verandan", säger Martin.

Hon skickar med en uppmaning till alla som funderar på att köpa nya utemöbler. 

– Det är nu utesäsongen exploderar, var ute i god tid och vänta inte till semestern att köpa dina möbler. Risken är att utbudet inte är lika bra då, avslutar hon.

undefined
"Det är nu utesäsongen exploderar, var ute i god tid och vänta inte till semestern att köpa dina möbler", säger Teresa.

 

Tingstad Möbler

Öppettider 

Måndag: Stängt 

Tisdag–fredag: Kl.10–18 

Lördag: Kl.10–14 

Söndag: Kl.11–15 

 

Mejl: info@tingstadmobler.se 

Telefon: 070-577 86 60 

Tingstad Prästgård, 605 94 Norrköping