Londons gator kantas av vandalism och skadegörelse. Kravallerna som tog sin början i Tottenham (efter förra veckans dödsskjutning av fyrbarnsfadern Mark Duggan) har nämligen eskalerat till en monstruös utbreddhet. En nervös poliskår som vacklar mellan hårdhet och försiktighet försöker desperat hålla ställningarna, medan allt fler missnöjda människor ansluter till vandalerna.
När har det spelat över och vad händer sedan?
Gårdagens engelska ligacupmatcher mellan West Ham och Aldershot samt Charlton och Reading ställdes in på grund av upploppen. Detta på polisens begäran, eftersom de behöver resurserna på annat håll.
Beslutet är förståeligt, även om det förmodligen tyvärr skjuter ytterligare något på en fridfull morgondag. Polisens insatser är visserligen angelägna och behöver ständig förstärkning i det krisande läget, men samtidigt bör man försöka återfå greppet om vardagen så snart som möjligt.
Människorna som plundrar och förstör agerar av ilska och maktlöshet, de lever för stunden. De är förvisso praktiskt taget blinda när deras tunnelseende gör dem svårhjälpta. Det enda som hjälper då tycks vara övermanning.
Men människorna som kommer i kläm, de oskyldiga som drabbas, måste påminnas om att det finns en morgondag. Att ställa in alltför många event som fotbollsmatcher eller liknande händelser är att inskränka vardagen. Det måste man vara försiktig med.
Förövarna bryter sig in i alla sorters butiker: mataffärer eller babykläder, för förövarna spelar det ingen roll. Deras vandalism är bara slumpartad förstörelse - inget organiserat.
Jag skulle säga att det är tur (i oturen), för när det hela är överspelat kommer London gå mot bättre tider. Däremot ska problemen för den delens skull inte lättvindigt sopas under mattan. I rustningen och uppstädningen som kommer att krävas behöver man även etablera stöd för de ungdomar som hamnat fel. I största möjliga mån måste man försöka angripa problemen innan de få spridning.
Inrikesminister Theresa May fördömde i måndags kväll kravallerna. Hon sa att det är ren kriminalitet och människorna som ligger bakom ska ställas till svars och möta konsekvenserna. Det är riktigt, men tyvärr är det naturligtvis lättare sagt än gjort.
Våldsamheternas spridning är omfattande. För att bekämpa detta bättre vädjar inrikesministern till det lokala samhället att samarbeta konstruktivt med polisen. Det är bra, samarbete stödjer framtida förtroende och motverkar händelser som denna.
Det ligger i allas intresse att återgå till en stabil vardag så snart som möjligt. Nu verkar det bara vara att vänta och se.