– Alltså, hur fina är ni? Stackars, stackars människor, säger sångaren riktad mot de uppskattningsvis 150-200 besökare som trotsat vädrets makter för att besöka sommarens första gratiskonsert i Knäppingsborg.

Magnus Tingseks akustiska gitarr möter fioler, viola och cello. Att sättningen helt saknar rytmsektion förvånar mig inledningsvis, men det visar sig snart att de fem musikerna klarar sig utmärkt på egen hand.

Resultatet blir en originell musikalisk mix av (ofta funkig) indiesoulpop och klassisk musik, lika vackert som svängigt.

Artikelbild

Malmöiten Tingsek, klädd i jeans och munkjacka, har en lättsam och avslappnad framtoning. Välsnickrade låtbyggen framförs med innerlighet och medlemmarna i Vindla String Quartet hanterar sina stråkar med fokuserad koncentration och samspelthet.

När en sträng på gitarren går av improviserar de fram en avskalad version av Silent med enbart stråkar. Tingsek sjunger samtidigt som han strängar om gitarren. Den snygga räddningen resulterar i kvällens dittills varmaste applåder.

Till Goodbye börjar de mörka molnen att skingras och under Good way of life lyser solen för en stund upp trädtoppar och hustak. Den sistnämnda blir med sin variationsrika sång och grooviga sväng min favorit under kvällen, tillsammans med avslutande Good vs bad.

Känslan är jammig och framförandet snyggt. Att vissa låtar saknar starka melodier gör dock att de inte riktigt fastnar och konserten tenderar att bli lite jämntjock.

Jag lämnar kvarteret lätt regnvåt och kall på utsidan, men med en varm feelgoodkänsla inuti.