- Tanken är att vi ska sammanbinda forskning och praktik, säger Axel Ågren som är styrelseledamot i förbundets östgötaavdelning.
Han läser också på Campus Norrköping, men är också engagerad i förberedelserna inför förbundets kommande symposium, som hålls den 30-31 mars.
- Vartannat år arrangerar förbundet ett stort nationellt möte. I år föll lotten på oss i Östergötland och vi valde att förlägga det i Norrköping, säger han och berättar att konferensen inträffar på olika håll i Industrilandskapet - närmare bestämt i Gropen, Bomullspinneriet och Flygeln. Platsen för invigningen den 29 mars blir emellertid Visualiseringscentret.
Temat är Människor, möten, makt. Ett femtiotal föreläsare har anmält intresse och antalet huvudtalare blir fyra.
Från Durham-universitetet i England kommer Lena Dominelli. Hon är professor i socialt arbete, men har också skrivit flera böcker om anitrasistiskt arbete och feminism.
Övriga är professorerna Roger Qvarsell, Margareta Hydén från Linköpings universitet och Ann-Christin Cederborg från universitetet i Stockholm.
Förbundet har ett par tusen medlemmar i landet och symposiet riktar sig i första hand till dem, men det är också öppet för andra som är verksamma inom socialt arbete.