Villkoren för den tecknade satiren har förändrats och skapar numera en oro som inte fanns tidigare.
Det anser SaharBurhan och SaadHajo på Galleri Kameleont och för att påminna om vad som är kärnan i den politiska karikatyren har de satt upp utställningen "Skrattfestival".
– Det viktiga är att känna glädje, säger Sahar och berättar att de nyligen bjöd in besökare som inte hittar till gallerier i vanliga fall.
De inbjudna fick också möjlighet att bedöma och värdera de olika verken genom att fästa med emojis intill favoriterna.
– Men jag har plockat bort dem, eftersom jag inte vill att andra besökare ska ha förutfattade meningar, förklarar Sahar.
Både Sahar och Saad medverkar i utställningen och i ett hörn av galleriet finns ett podium som påminner om att han i höstas utsågs som 2015 års EWK-pristagare. Hon ställer ut en serie bilder varav en har titeln "Tandborstning dödar" och när man tittar närmare på den ser man att borsten består av cigaretter.
Men utställningen omfattar 24 konstnärer från olika håll i världen. Bland bekanta namn finner man sådana som Riber Hansson, Lars Hillersberg och Robert Nyberg, men man kan också stifta bekantskap med fransmannen Pierre Ballouhey, polacken PawelKuczynski, norskan Siri Dokken och FadiYazigi från Syrien.
Mitt i galleriet finner man ett par av Alexander Haddads särpräglade djurskulpturer. Ursprungligen kommer han också från Syrien, men i likhet med galleristerna ingår han numera i det lokala konstlivet.
Där finns också Stefan Teleman, Margareta Brandin, Marion Kahnert och Ulf Olsson. Den sistnämnde är ett nytt inslag i gallerisammanhang, men många som följt honom på Facebook har kunnat stifta bekantskap med hans många gånger dråpliga collage. Ett av hans verk på utställningen heter "Servitris" och föreställer en kvinna som rytande riktar sig mot en förbipasserande kolonn kravallpoliser: "För sista gången. Hur många som ska ha kaffe? Hur många saft?"
Den är oemotståndligt komisk och gör skäl för utställningsnamnet, men det finns också annat och man stannar till ett par bilder av Ulf Frödin och Urban Gunnarssons träfigurer som föreställer Tage Erlander och Winston Churchill. De senare refererar till en försvunnen värld, men bekräftar bara att humorn kan uppträda i många olika skepnader.
Men SaadHajo påpekar att det är något som förenar.
Utställningen pågår till den 29 februari