Samtidigt säger hon att hon tror på låten på sin singel och att hon fått har fått bra respons från skivbolaget Universal och branschfolk.

Låten på singeln heter Boom (dishonest in july) och bakom den står producent- och låtskrivarteamet Edgeology. Förutom Linnea består teamet av musikerna Kim Koubou, Rasmus Blixt och Jonas Jurström.

– Vi skrev låten i somras men eftersom det är en ­riktig sommarhit ville vi släppa den först nu.

Linnéa Källström är 20 år. I musiksammanhang har hon rört sig sedan barnsben. Hon har också gått musikprogrammet på De Geergymnasiet. I somras gick hon ut musikallinjen på Balett­akademin. Det är som soloartist hon vill satsa.

– Så har jag alltid känt. Jag vill göra egen musik och egna låtar. Jag känner att jag har drivkraften för det också. När man får den här chansen då känns det bara rätt.

Men sin fortsatta karriär vill hon inte göra under namnet Linnéa. Hon har i stället valt sitt andranamn Ingrid som artistnamn.

– Det kommer från mammas farmor som var en stark kvinna. Det inspirerade mig. Jag har hört historier om hur hon var och hur hon höll ihop familjen och stöttade andra. Det kändes rätt att ta det namnet.

Dessutom tyckte skivbolaget att det funkade bra internationellt.

Linnéa ”Ingrid” Källström bor i Stockholm.

– Men jag älskar ju Norrköping så jag är hemma ofta och andas ut, landar lite. Jag har ju min familj där och ska åka hem till valborg. Jag håller kvar östgötskan, säger hon och skrattar.